Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Обележен 101. рођендан Националне службе за запошљавање, Нови Сад предњачи по улагању у нова радна места

У Градској кући у Новом Саду, данас је свечано обележена 101. годишњица Националне службе за запошљавање.
Фото: Град Нови Сад

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић рекао је да је данас у области запошљавања ситуација много боља него пре 10 година.

Ова свечаност је прилика да се сумирају резултати, да се представе примери добре праксе који су значајан покретач у подстицању запошљавања. Зато су са нама представници локалних самоуправа и послодавци. Током 2022. настављена су позитивна кретања на тржишту рада које се примарно огледају у расту запослености и у заради, превасходно захваљујући макроекономској стабилности, казао је Селаковић.

Према подацима Републичког завода за статистику из анкете о радној снази за трећи квартал ове године, стопа незапослености износи 8,9 одсто. У односу на исти период прошле године незапосленост је смањена, рекао је министар Селаковић.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да посебну пажњу посвећују својим партнерима, а један од највећих је Град Нови Сад.
Фото: Град Нови Сад

Ми смо зато данас у двострукој улози у овом дивном здању у Новом Саду, и као домаћини и као гости. Изабрали смо Војводину и Нови Сад за обележавање нашег дана, јер је овај град у последњих пет година издвојио 820 милиона динара за програме запошљавања. Захваљујући тим средствима запослено је готово 3.000 људи, навео је Мартоновић.

Ако кажем да је наш годишњи план који ми остварајумео од АП Војводине и локалних самоуправа око 900 милиона динара, онда видите да Нови Сад и АПВ издвајају преко 200 милиона динара, рекао је Мартиновић.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је истакао да му је задовољство да у Градској кући може да честита годишњицу оснивања и рада Националне службе за запошљавање.
Фото: Град Нови Сад

Користим ову прилику да се посебно осврнем на сарадњу Града Новог Сада и новосадске филијале Националне службе за запошљавање, која је безмало поставила нове стандарде и резултате којима можемо сви да се поносимо. Само 2021. у Новом Саду активно ради 165.234 особе чиме је обезбеђена будућност њихових породица. Поредећи ове податке са 2012, 40.000 људи више је добило запослење. То је резултат доброг рада, рекао је Ђурић.

На свечаности су додељене захвалнице и признања заслужним партнерима који су дали највећи допринос у области политике запошљавања у 2022. години.

Zašto je 2022. godina bila najbolja do sad za turizam Novog Sada?

Преузмите андроид апликацију.