М. Ф. К. Фишер открила је ову методу давне 1942. године у својој књизи.
Како да скувате јаја без кувања у кључалој води, открила је у књизи „Како скувати вука“ М. Ф. К. Фишер, писац бројних књига о припремању хране.
Фишерова предлаже две методе како да укусна и сочна јаја спремите на прави начин. Њене методе потичу још из 1942. када је и објавила поменуту књигу.
Два су начина кувања јаја без кључања или кувања.
Први начин је да ставите јаје у хладну воду, чиме ћете спречити кору јајета да пукне, а затим кувате на благој ватри, а никако у кључалој.
Како Фишерова тврди, јаје ће бити скувано у потпуности, али укус ће му бити знатно бољи.
Други начин је да потопите јаје у хладну воду у малој посуди и грејете га. Чим вода почне да кључа, одмах склоните тигањ или шерпу са ватре и можете да их једете.
Četiri namirnice koje obiluju vitaminom B3: One su moćni saveznik zdravlja
Преузмите андроид апликацију.