Почетна > Бизнис
Бизнис

Нвидиа у другом кварталу зарадила рекордних 13,51 милијарди долара

Калифорнијска компанија за производњу чипова Нвидиа је и у другом фискалном кварталу, од маја до јула, забележила раст прихода који је пробудио оптимизам на америчким и европским берзама.
Фото: Танјуг/AP Photo/Jeff Chiu

Како се наводи на сајту те компаније, Нвидиа је у другом кварталу забележила приход од 13,51 милијарди долара, што је за 101 одсто више у односу на исти квартал лане и за 88 одсто више него у првом фискалном кварталу.

Профит по акцији (ЕПС) у другом кварталу износи 2,7 долара, што је за 429 одсто више него у истом кварталу прошле године, и за 148 одсто више него у претходном кварталу.

Нвидиа је превазишла очекивања стручњака који су очекивали приход од 11,22 милијарди долара и ЕПС од 2,09 долара, преноси ЦНБЦ.

Изузетан раст компаније је последица развоја генеративне вештачке интелигенције, пошто су њени чипови А100 и Х100 тренутно једина решења за функционисање апликација као што су чет ботови типа Чет ГПТ.

Нвидиа у текућем. трећем кварталу очекује приход од 16 милијарди долара, прогнозирајућу да ће њени приходи међугодишње порасти за 170 одсто.

U subotu Međunarodni sajam pčelarstva u Somboru

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке