Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Новосадско позориште сезону отвара мјузиклом „Капетан Немо“ – карте за премијеру распродате

Мјузикл Капетан Немо – по роману „20.000 миља под морем“ отвориће нову позоришну сезону Новосадског позоришта у суботу, 16. септембра у 19.00 часова.
Фото: Новосадско позориште

У питању је праизведба, јер према нашим сазнањима не постоји музичка адаптација овог романа Жила Верна, истакао је уметнички руководилац Новосадског позоришта Роберт Ленард који је уједно радио и адаптацију текста за овај комад.

„Представа је добрим делом била завршена у јуну, сада радимо на усавршавању детаља. Основни конфликт романа говори о томе како је један човек натеран, и како му је мука од човечанства, ратова и невоље које га чекају на површини и због тога бежи на морско дно, где живи са чопором људи сличним њему“, истакао је Ленард.

„Представа је намењена целој породици. У овом комаду приказали смо доста делова из самог романа. У представи приказујемо једну заиста занимљиву и дубоку причу – централна тема јесте мистериозан живот Капетана Нема, као и његова „селидба“ са копна у морске дубине, где су сви срећни и једнаки“, објаснио је редитељ Золтан Пушкаш.

Улози Капетана Нема је Даниел Хуста, коме ова улога није била ни тешка, ни лака.

„Било ми је тешко да ухватим суштину лика, јер је Капетан Немо у роману приказан као један веома компликован лик. Нисам могао да одлучим да ли тумачи главног јунака или главног негативца. Међутим, захваљујући одличном глумачком тиму који чини поставку овог мјузикла, успео сам да превазиђем препреке на које сам наишао“, изјавио је Хуста.

Првог официра тумачи Терезиа Фигура.

„Било је изазовно задржати границу између улоге првог официра и жене која га глуми. Сви који су са површине отишли на дно мора имали су неки проблем на копну, а ти проблеми би се решили у подморници. Тамо доле, сви смо једнаки, сви смо људи, сви пронађу нађу себе. Доле настаје кабаре где се сви добро слажу“, закључила је глумица.

Карте за премијеру су распродате, међутим за прву репризу која је на репертоару 18. септембра можете резервисати своје место и то путем сајта Новосадског позоришта, мејл адресе ujvideki.repertoar@gmail.com или на број 021 55 52 55. Цена редовне карте за репризу износи 500,00 динара.

Drugi festival „Blisko!” od 30. septembra do 6. oktobra u našem gradu

Преузмите андроид апликацију.