Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Новосадски трг са најлепшим именом – Трг “Волим те“ (ФОТО)

Које су то две најлепше речи у нашем језику? Да нисте, можда, помислили на Нови Сад? Ех, ако бих била пристрасна ја бих се сложила са вама, али, ипак, у српском језику постоји једна још лепша синтагма, а то је “волим те“!
Фото: Градске инфо

У нашем граду постоји много великих улица, уличица и тргова. Сви они заједно, некако, сведоче нашој култури, архитектури и нама као грађанству са, како сами волимо да истакнемо, веома софистицираним укусом за лепо.

Уколико не знате пуно о Новосађанима, чињеница да у најужем центру града, у једном од густо збијених пасажа у Дунавској улици, постоји један скривени тргић са најнеобичнијим називом – Трг “Волим те“, рећи ће вам пуно о нама.

Пасаж Дунавске 6, налази се са десне стране када од Чика Јовиног споменика кренете ка Дунавском парку и представља праву оазу усред градске вреве, која је сваким даном, чини ми се, све бучнија и учесталија.
Фото: Градске инфо

Као и сама синтагма “волим те“ која се на почетку стидљиво скрива од особе којој је намењена, тако је и сам Трг место за које зна прилично мали број суграђана.

Дакле, када на путу до Дунавског парка скренете десно и уђете у овај несвакидашњи пасаж, пажњу ће вам на први мах привући крајње необичан ентеријер.

Са десне стране налази се фризерска радионица…
Фото: Градске инфо

Није то, разуме се, обичан фризер, где бисте могли да оперете косу и добијете брзинско фенирање јер вам је успут. Ради се о фризерској радионици са дугом традицијом “Аугустинов“, месту са посебним “шлифом“.

Власников уметнички карактер учинио је да вас уређење испред салона на први мах занеми, а након тога одушеви.

Поред улаза у фризерај налази се необична чесма која свим случајним, или намерним пролазницима увек упада у очи као достојна фотографисања, а зеленило сађено са посебном љубављу оживљава и чини да се овај простор разликује од досадног изгледа класичних пасажа.
Фото: Градске инфо

На Тргу “Волим те“, такође, се налази и огласна табла на којој се могу наћи дела младих уметника, а власник салона који својим идејама из дана у дан оплемењује изглед овог простора каже да је замисао да Трг једнога дана постане “културни џеп“ Новог Сада.

Иако је, некада, док нису постојали тржни центри, био много разрађенији, на овом простору се и данас одвија један, сасвим миран и леп живот између комшија запослених по локалима поређаним у низу дуж целог пасажа.
Фото: Градске инфо

И даље постоји продавница дечије обуће…

И даље постоји кључар…

И даље овде можете купити најуникатније кожне јакне и гардеробу…

Запослени и даље износе столичице испред својих локала и пију кафу са првим комшијама, те је Трг “Волим те“, као у некој временској капсули, очувао све оне старе Новосадске мантре, које толико волимо и које нас чине посебним.
Фото: Градске инфо

Признајем, Италија је веома романтична и не постоји ништа лепше од заласка сунца са вољеном особом у Венецији или Верони, али… Како нам она тренутно и није баш у близини и успут, могли бисмо да освестимо све оне лепе ствари које се налазе око нас и које су нам на дохват руке.

Ви живите у граду у коме постоји трг који се назива “Волим те“, а да ли има нешто романтичније од тога?
Фото: Градске инфо

Pasaž i sa ugledom i sa dušom

Преузмите андроид апликацију.