Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосадски сајам: Уручена признања за квалитет вина и јаких пића

Поводом 88. међународног пољопривредног сајма који ће, ако то епидемиолошка ситуација дозволи, бити одржан од 18. до 24. септембра, организовано је и оцењивање квалитета вина и јаких алкохолних пића. Најбољима у те две робне групе, уручена су признања у Конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма.
Фото: PrtSc/Новосадски сајам

Звање апсолутног победника у конкуренцији вина освојила је подгоричка компанија Radević Estate Wines и понела Велики шампионски пехар Новосадског сајма за врло висок квалитет изузетно широког асортимана оцењених ликерских, белих, розе и црвених вина.

Истим признањем, али за сјајне резултате у обе категорије – за стандардно висок квалитет вина, као и широког асортимана јаких алкохолних пића, награђена су Патријаршијска добра у Београду.

Велики шампионски пехар и звање апсолутног шампиона у категорији јаких алкохолних пића припали су Слободану Сенићу из Вишевца, за највиши квалитет изузетно великог броја узорака воћних ракија.

Наступ сомборске Винарије Драгић награђен је Сребрним шампионским пехаром – за највиши квалитет широког асортимана оцењених белих, розе и црвених вина. Дестилерију Турчиновић у Никшићу Комисија је наградила Сребрним шампионским пехаром за врло широк асортиман воћних ракија, као и програма изузетно квалитетних ликера.

Пехар Новосадског сајма понела је Винарија Комазец у Инђији за вина, а подгоричка Винарија Рогошић за висок квалитет оцењених узорака вина, као и за оцењену лозову ракију. Истим признањем награђена је и Виница Бркић, Велика Хоча, Косово и Метохија како за изузетно квалитетне домаће лозове ракије, тако и за квалитет оцењених вина. Дестилерији Ђурађ у Равном Селу Пехар Новосадског сајма је припао за широк асортиман воћних ракија, као и програм врло квалитетних ликера.