Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосадски осмаци наредна три дана полажу завршни испит

За више од три и по хиљаде осмака у новосадским школама почео је тродневни завршни испит полагањем теста из српског, односно матерњег језика.
Фото: Pixabay/Wokandapix

Пратећи упутства ресорног министарства и министарства унутрашњих послова смањен је број школа у којима се одвија испит, па тако од 35 основних школа на територији Новог Сада обезбеђено је око 10 школа за завршни испит.

У основној школи “Светозар Марковић Тоза” тест из српског, односно матерњег језика полагали су ученици матичне и основне школе “Прва војбођанска бригада”.

После сат и по од почетка полагања теста изашли су и први матуранти, кажу, није било тешко.

Директор школе и председник Актива директора основних школа у Новом Саду Петар Наранчић истиче да је први дан завршног испита веома стресан за ученике, али и организаторе, односно родитеље.

Напомиње да су завршетак наставе и полагање завршног испита посебно изазовни због лажних дојава о подметнутим бомбама у школама и да је због тога све предузето како би ученици били безбедни.

Ученици ће сутра решавати тест из математике, а у среду, 29. јуна комбиновани тест са задацима из физике, хемије, биологије, историје и географије.

https://gradskeinfo.rs/najvece-interesovanje-za-upis-na-ftn-akademiju-umetnosti-i-medicinski-fakultet-u-novom-sadu-27-06-2022/

Преузмите андроид апликацију.