Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад Остали спортови

Новосадски „Level Up“ играо у финалу “Sigma Dota Challenge Belgrade” турнира

Сигма је водећа светска конференција и изложба за игре на срећу, клађење и еспорт. Ове године су одлучили да свој евент направе у Београду под називом „SIGMA BALKANS & CIS“ у трајању од 22.8. до 25.8. 2022. у Белекспо центру.
Фото: LevelUp

На турнир је укупно позвано четири тима, три тима из Србије и један тим из „CIS“ региона. Тимови из Србије су Level Up, „Тим Србија“ и „Шурим Прасад“, док из CIS-а долази познати „HellRaisers“.

Level Up је наступао у следећем саставу:
– Константин “kokijjom” Јанчетовић
– Душко “BoraNija” Боранијашевић
– Срђан “SAMOSES” Крстић
– Александар “Alex” Диклић
– Николај “СТОМАНЕН1” Калчев
– Виктор “Buktop” Кнежевић (тренер)

Првог дана турнира, у првом мечу тим „HellRaisers“ је лако савладао тим „Шурим Прасад“ резултатом 2:0 и пласирао се у финалне. Други меч нам је донео пуно више узбуђења, где је „Level Up“ славио након преокрета. „Тим Србија“ је сјајно започео серију победом, али то није узнемирило играче Level Up-а, који су подигли форму у другој и трећој партији, одиграли скоро без грешке и на крају славили укупним резултатом 2:1.

Финалног дана турнира, 24.8. са почетком у 12 часова, HellRaisers и Level Up започели су своју борбу у великом финалу.

Први меч је био изједначен све негде до половине, када је HellRaisers показао да је искуснија екипа, на ситним грешкама Level Up-а ствара предност која је наставила да расте до самог краја меча.

У други меч HellRaisers је ушао пуно боље и ниједног тренутка није дао простора Level Up-у да направи било какво изненађење. Након ове партије резултат је био HellRaisers 2-0 Level Up.

Level Up је знао да мора да иде на све или ништа, јако добро отварају трећи меч и стварају предност. Изгледало је, да је Level Up надомак победе и да ћемо гледати још мечева, међутим HellRaisers користи непажњу играча Level Up-а и врло брзо окреће партију у своју корист. Побеђује у трећем мечу и осваја турнир победом у финалу од 3-0.

Све мечеве поменутог финала можете погледати на Twitch каналу чувеног стримера „Cedica“односно на овом линку.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktor Knezevic (@buktopgaming)

Новосадски „Level Up“, поред тога што активно учествује на домаћим и међународним такмичењима, такође организује и Бут-кампове за професионалне светске и европске тимове, чиме значајно доприноси да Нови Сад буде још видљивији на светској гејмерској сцени. У претходне 2 године баш у поменутом „LevelUp Bootcamp“, у Новом Саду, боравили су неки од најпознатијих светских имена и тимова када је у питању „DOTA 2″ сцена: Alliance, Brame, 11Monkeyz, EvilGeniuses (EG), Natus Vincere (NAVI) и многи други.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viktor Knezevic (@buktopgaming)

Još jedan „Humanitarni ponedeljak“ za Luku Kovačevića

Преузмите андроид апликацију.