Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосадски Дочек поново номинован за најбољи европски фестивал

Новосадски Дочек, као јединствена уметничка прослава две Нове године у Европи, поново је номинован за најбољи фестивал у оквиру 13. издања Европских фестивалских награда (European Festival Awards).
Фото: Градске инфо

Дочек је у категорији Best Medium-Sized, а гласање је отворено до 30. новембра на линку.

Већ признат као Најбољи европски тренд бренд у области културе, Дочек је и један од најважнијих легата пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, који је у протеклих шест година обухватио више од 400 програма, на више од 100 локација у граду и његовој околини.

Дочек је, као догађај за најширу публику и најразличитије укусе, успео да понуди велик спектар извођача и простора, чувајући уметнички квалитет и славећи културну разноликост Новог Сада.

Дочек је у Нови Сад довео врхунске музичаре из Европе и света као што су Алексеј Тихомиров, Андреас Отенсамер, Иркутска филхармонија са солистима, Роман Симоновић, Carminho, Chrystabell, Sevdaliza, Morcheeba, Nouvelle Vague, Jimi Tenor, Kosheen, Stereo MC’s, Tigran Hamasyan, Lajko Feliks, Nneka, Kinga Glik, Biesmans, Mahmut Orhan  и други.

Само нека од великих имена домаће и регионалне сцене, у чијим наступима су посетиоци могли да уживају протеклих година, јесу Божо Врећо, Дарко Рундек, Мањифико, Матија Дедић, Стефан Миленковић, Цамерата Ацадемица, Буч Кесиди, Јосипа Лисац, Дамир Урбан, Лена Ковачевић, YУ група, Бајага и инструктори, Атомско склониште, Дадо Топић, Артан Лили, Констракта & Земља Грува, Бојана Вунтуришевић, Let 3, Elemental, Nipplepeople, Perpetuum Jazzile, Обојени програм, Репетирор, Монохром, Дејан Петровић са оркестром, Краљ Чачка, Lollobrigida, Свемирко, Горан Трајкоски, Лове Хунтерс и други.

Више детаља можете пронаћи на сајту oрганизатора Дочек.

Turistički uspon Novog Sada: 160% više posetilaca u poslednjih 15 godina

Преузмите андроид апликацију.