Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Новосадски бајкери као „Деда мразови“ поново обрадовали малишане поклонима

Новосадски бајкери, чланови мото-клубова, сада већ традиционално и ове године су се у оделима деда мраза провозали кроз град и обишли децу у Дечијој болници, Сигурној кући и Свратишту, притом остављајући за њих поклоне, пакетиће али и више од тога – осмехе.
Фото: Градске инфо

Кроз новосадске булеваре данас је прошло више од стотину мотоциклиста у црвено-белим оделима, нешто што је традиција већ чак две деценије.

Помоћ хуманих бајкера није само у виду пакетића, већ су они Дечјој болници у Новом Саду донирали и пет инхалатора и помоћне кревете за маме.

Фото: Градске инфо

Слободан Топалов, један од мотоциклиста, каже како је све почело када је дете једног мотоциклисте било болесно, а они су желели да га обрадују.

„Први пут се сакупило неколико бајкера, а сада нас буде и до стотину. Осећај да сте деци која се лече или су у тешкој животној ситуацији у свратишту или у Сигурној кући помогли и измамили осмех је невероватан и сваке године срце нам је пуно. Купили смо и гардеробу,обућу,средства за хигијену,а наравно носимо и пун комби слаткиша“, рекао је Топалов.

Доктор Драган Шарац из Дечје болнице каже да су се мотористи прво консултовали са руководством дечје болнице и сазнали шта тренутно недостаје, па су то и купили.

„Ово је традиционална акција и мото-мразови нас сваке године дирну. Као што видите малишани излазе на терасе радују се и ово је велика срећа за њих“, рекао је доктор Драган Шарац, који ради у Дечијој болници.

Sportski centar „Slana bara“ ugostio 567 mališana na turniru „Družimo se, igramo i rastemo“

Преузмите андроид апликацију.