Након првомајских празника, студентска менза у Новом Саду, почиње са редовним радом, у суботу 3. маја. На разноврсном јеловнику за доручак ће се током прве половине маја наћи јаја на око, више врста сендвича, пита са шампињонима, гибаница, топли сендвичи, пица и мекике са сиром, прженице, омлет, пица, палачинке, крофне, више врста паштета, више врста мини џема, меда и мармеладе, уз чај са лимуном, млеко, јогурт и воћне напитке.

За ручак се студентима нуди велики избор главних јела, међу којима су густ пасуљ са пљескавицом или ћевапом, бечка и париска шницла, пилећи батак са карабатаком, пилеће бело у бешамел сосу, свињски гулаш, сарма од киселог купуса, јунећи гулаш, пржени ослић, пастрмка, као и веге бургер. Уз главна јела служе се прилози попут кромпир пиреа, динстаног пиринча, рижота, таране и царске мешавине, као и две врсте сезонских салата и десерт.
Вечера обухвата оброке као што су поховани качкаваљ, рижото са шампињонима, шпагете болоњезе, запечена боранија, печени млади кромпир, гратиниране макароне са сиром, печена крменадла, као и лаганије варијанте попут пита са јабуком или вишњом, посне пице и јогурта.
– Студентски центар Нови Сад непрестно унапређује квалитет својих услуга. Настојимо да имамо врло разноврстан јеловник, и да оброци буду и квалитетни, а понуда прилагођена различитим навикама и потребама – изјавила је Александра Ћулибрк, помоћница директора за исхрану.
Студентска менза не ради 1. и 2. маја, а студенти су данас могли да подигну пакете са сувим оброцима, који садрже месни нарезак или вакум паковање сухомеснатог производа – по избору, топљени сир, барено јаје, чоколадно млеко, еурокрем, паштету, или намазни сир, тетра пак млеко, хлеб и десерт.
Преузмите андроид апликацију.