Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Новосађанка Милица Новаковић спремна за ОИ

Кајакашица Србије Милица Новаковић изјавила је да је спремна за предстојеће Олимпијске игре у Токију.
Фото: Градске инфо

Од троје српских представника који ће бранити боје Србије на Олимпијским играма, Новаковић је већ искусила атмосферу на највећем спортском такмичењу.

“Мислим да ће ове Олимпијске игре у сваком случају бити специфичне. Постоје разна правила која морамо да поштујемо и нема публике. Већ сам причала о томе, за нас кајакаше то у принципу и није неки велики проблем јер нама публика и не игра неку велику улогу. Није да се ми налазимо на стадиону и да смо навикли на масу људи који нешто вичу, навијају и добацују. Нама је фокус увек на нама самима, тако да што се нас тиче то неће бити неки велики губитак. Упознати смо са свим правилима и спремни смо на све”, рекла је Новаковић за сајт КСС.

Олимпијске игре први пут у историји се одржавају после паузе од пет година због пандемије вируса корона.

„Мени је у први мах било криво што су одложене Олимпијске игре јер сам свим срцем жудела за тим да се такмицим и мислила сам да сам довољно спремна. Али сад са ове тачке сматрам да је још и боља ствар што сам имала годину дана више да се унапредим и мислим да ми је добро дошло. Мислим да сам спремна и надам се да ћемо сви бити задовољни после Олимпијских игара”, додала је она.

У престоници Јапана у кајаку спринт ће и само такмичење бити нешто другачије у односу на оно на шта смо навикли.

Осим тога, Новаковић ће се у Токију такмичити у једноседу на 200 и 500 метара.

“На овогодишњим Олимпијским играма могу да учествују по две посаде из једне земље. Самим тим то мења структуру такмичења. Пријављено је више такмичарки него икада у дисциплини једноседа на 500 метара. Мислим да ће бити теже изборити финале, а у финалу као и на сваком такмичењу било то европско или светско првенство, као и на сваком великом ддампионату ми увек кажемо да је све могуће. Биће теже због тога, вероватно, али изборићемо се некако свим силама“, закључила је Новаковић.

Милица Новаковић, раније Старовић, пре одласка у Токио одрадила је ексклузивни интервју за наш портал, а видео можете погледати ОВДЕ.