Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани за предстојеће празнике углавном путују у магичну Тоскану, Милано или вечни град Рим! Која дестинација је апсолутни хит овог лета кад су наши суграђани у питању?

Како се приближавамо Сретењу, државном празнику, односно нерадним данима, сазнајемо да се све више суграђана одлучује на путовање како би авантуристички провели слободне дане.
Фото: Pixabay/JoshuaWoroniecki
Многи спајају годишњи одмор од среде, 14. до 19. фебруара, а понеки и од понедељка 9. до 19. фебруара те за 3 слободна дана споје укупно 10 дана годишњег.

Шта кажу новосадски агенти, шта је оно што је највише привукло Новосађане откриће Никола Зорић, менаџер продаје и туристички водич из туристичке агенције „Модена Травел“ из Новог Сада.

Пре одговора на неколико наших питања, Никола је у разговору истакао веома битну информацију за све суграђане који желе да нека од путовања реализују са овом туристичком агенцијом.

Оно што је ново у њихом раду јесте чињеница да од 1. јануара 2024. године на њиховом сајту у само неколико кликова можете извршити резервацију (онлајн пријава) те платити своје путовање.

1. Које дестинације постоје у понуди за предстојећи празник и колика је заинтересованост путника? Да ли се нека дестинација посебно стиче?

”Што се тиче понуде за предстојеће празнике, као и сваке године наши путници воле да Дан заљубљених проведу у некој од европских метропола. Од градова које имамо у понуди, то су сада већ стандардне дестинације, Италија: Милано, Тоскана, Венеција, Верона али и главни град Рим.

Не треба заборавити ни Истанбул у који наши суграђани одлазе да уживају у храни и пићу, али и у опште познатом шопингу. Нешто северније увек у понуди имамо Беч и Будимпешту, али и Праг који је у последње време опет постао изузетно популаран.

Како је у Италији у фебруару нешто топлије него у неким земљама севера, наши путници се претежно опредељују за неке од тих дестинација. Што се тиче слободних места за овај датум, све их је мање и готово сва места су продата, једино што нам је остало је неколико места за путовање у вечни град – Рим.

Путници већ увелико резервишу путовања и за 8. март као и за први мај, што нам говори да се култура путовања у нашој земљи побољшала и да је све већи број оних који који празнике и слободне дане користе за путовања.”

Фото: Pixabay
2. Да ли се разликује понуда за Дан жена и за првомајске празнике? Које су најатрактивније дестинације и шта можете да препоручите нашим суграђанима као одличну дестинацију?

”Када је у питању 8. март – Дан жена, ту је понуда доста слична, с тим што у тим датумима имамо и неке авио програме, као што су Лисабон и Амстердам.

Што се БУС аранжмана тиче, тренутно се истиче Милано. „Дан жена“ и „град моде“ сигурно представља неку повезницу.

Једна од наших препорука за путовање је Будимпешта, пре свега зато што је релативно близу, а пут не траје дуго. При томе она свакако има доста тога да понуди.

Оно што је добра ствар јесте да су путници почели да резервишу своја путовања месецима раније, а један од разлога је и лакша отплата која укључује неколико рата. Поред тога загарантовано сигурно место доста значи путницима јер већ сада има доста продатих аранжмана, како за 8. март, тако и за први мај/Васкрс.”

Фото: Танјуг/Анђелко Утјешановић
3. Да ли Новосађани већ размишљају о летовању и да ли је кренула продаја аранжмана за лето? Које су најпопуларне дестинације и да ли је истина да је Сицилија постала апсолутни хит?

”Када споменемо тему летовања, ми смо продају летњих аранжмана почели пре неколико дана и за сада је заинтересованост изузетна, можда и већа него претходних година. Некоме је вероватно чудно да летовање резервише у јануару, али тада одлазе најбоље собе и најбоље дестинације па ако се нешто касније одлучите, можда места и не буде.

Новосађани се увелико распитују за летње дестинације, па тако смо за младе и ове године спремили неколико сјајних дестинација.

У нашој изузетној понуди то су стандардне дестинације: Лутраки, Евија, Будва, Закинтос, Кушадаси, Лефкада и Кавос. Најквалитетнија дестинација на тржишту за младе и ове године је свакако Лутраки, у који смо у претходних 5 година одвели велики број задовољних младих људи који се и по неколико пута враћају у ово летовалиште. Савршен спој одличних плажа коринтске регије и одличног провода у ноћним клубовима су само део понуде који младе највише привлачи.

Фото: PrtSc/Instagram/modenatravelevent

Поред Лутракија, ту је Евија за оне који воле нешто мирније летовање. Ове године се поред Лутракија истиче и Закинтос који се после неколико година пада, очигледно враћа као најбоља парти дестинација.

Када су нешто старији путници у питању, ту имамо широк спектар дестинација, како у Грчкој тако и у Турској, али и у Италији. Оно што је апсолутни хит у последњих пар година јесте летовање на Сицилији. Све већи број наших путника одлучује се да своје летовање проведе на овом прелепом италијанском острву.

Када је у питању Грчка, ту су Парга, Кефалонија и Крф као најтраженије дестинације  овог лета. Наравно, поред ових стандардних дестинација имамо и путнике који могу да издвоје више новца за летовање те се углавном одлучују за авио аранжмане у Турску и то претежно у Кемер и Алању.”

Фото: Pixabay

 


Upoznajte Vošina pojačanja: Koliko znaju o istoriji kluba, koje su im ambicije i zašto su odabrali „staru damu“ (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.