Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани у улози сомелијера – Почео вински фестивал “Интерфест“ (ФОТО)

Синоћ је на Тргу слободе у Новом Саду званично отпочео 19. Међународни фестивал вина “Интерфест“.
Фото: Градске инфо

Да наш град има чиме да се похвали када су фестивали у питању не доказује само ‘’EXIT’’, већ и велики број других фестивала чије постојање дуги низ година уназад сведочи о томе колико је лепо живети овде.

Један од дуговечнијих сведока новосадског хедонизма јесте фестивал “Интерфест“, који једном годишње окупи све љубитеље и познаваоце вина на једном месту.

Са овом традицијом започето је, сада већ давне, 2004. године, када организатори нису могли ни да замисле колико ће Новосађанима “лећи“ једна оваква манифестација.

„Живот је прекратак да бисмо пили лоше вино.“ – Клиф Хаким

Посетиоци су синоћ имали прилику да виде и окусе вина из преко 100 различитих винских кућа, како са наших простора, тако и из иностранства.

Као искусни сомелијери, Новосађани су синоћ могли да купе ваучере за дегустацију, али и чашу са којом су се касније кретали и дегустирали све што им је деловало интересантно.

На сваком штанду различити излагачи представљали су своје најбоље производе, али и делиће културе из земаља из којих долазе, а посетиоци су поред вина могли да уживају и у богатом музичком програму.

Чини се да је “Интерфест“, заиста, из године у годину све лепши, богатији и квалитетнији.

Погледајте каква је атмосфера владала синоћ под ведрим новосадским небом на Тргу слободе, а они који нису стигли да присуствују и тестирају своје чуло укуса, могу то да ураде до недеље 19. јуна.
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Bogat književno-muzički program Doček sunca, u utorak na Štrandu

Преузмите андроид апликацију.