За овакве врсте послова вам не треба пуно труда. Оно што вам јесте потребно је плодно земљиште које не мора за сваку врсту узгоја бити нарочито пространо, ваше вредне руке, стрпљење и добра воља.
Пољопривреда доноси храну, али и паре онима који узгајају културе које имају добру цену.
Значи, добра цена, неколико берби годишње, примењивање науке и праћење тржиште сасвим је довољно да у томе и успете.
Не бисте веровали да је једна од идеја, узгој „црвеног злата“, најскупљег зачина на свету – шафрана. Он се највише производи у Ирану, али се и код нас производња показала веома успешном.
Да вам приближимо… Један грам овог зачина у Србији кошта више од 1000 динара, а иностранству од 2000 до 3000 динара.
Осим најскупљег зачина на свету, препоручује се и узгој гоџи бобица, које нису претерано захтевне, а 100 грама кошта више од 2000 динара.
Лаванда, малине или јагоде
Према речима стручњака, увек је исплативо производити лаванду, бели лук или шитаки печурке. Све интересантнији постаје и узгој микробиља који постаје озбиљан тренд код нас.
Мале су шансе да вам са јагодама и малинама паре промакну.
Лаванда је данас изузетно тражена, а њен узгој не тражи много воде и бриге. Добар избор за почетнике су и четинари.
Оно што сви наводе као пресудан фактор ка успеху је љубав према овом послу, јер је реч о „живим бићима“.
Најбоље бизнис приче рађају се из страсти и хобија. Данас, могућности је много, можете своје производе рекламирати на различитим друштвеним платформама што ће вам сигурно помоћи при истицању, а колико већ сутра и при већој заради.
Здрава храна и природно окружење су, нажалост, све ређи и све скупљи производи у 21. веку. Неправедно запостављени од стране људи, који на овакве врсте послова гледају са одређеном дозом гнушања.
Право је време вратити се природи од које засигурно имамо много бенефита.
Veternik se gradi: Novosadski put dobija novi asfalt (FOTO/VIDEO)
Преузмите андроид апликацију.