Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани спремите се за топло лето, у јулу најављене високе температуре

Два месеца која следе пред нама су најтоплија у години и за њихове дане спремамо се месецима раније, како због годишњих одмора и летовања, тако и због врелих температура које се у граду знатно још повећају.
Фото: Град Нови Сад
Какво нас време ускоро очекује погледајте у наставку текста. Уз најављене температуре у граду, погледајте и како да се најбоље заштитите и искористите ове дане.
Јул – прави летњи месец, у граду преко 30 степени

Временска прогноза у седмом месецу у Новом Саду најављује изузетно топло време. Најављене највише дневне температуре ићи ће од 32 степена па навише. Томе се треба додати да је на бетону увек нешто топлије, тако да та најављена температура може ићи и до неколкико степени више – до 38 степени. Занимљиво је да се за читав месец најављује та или слична температура, са најмањом брзином ветра до сада у календарској години, а ни киша неће бити баш тако честа ствар, осим можда на почетку месеца. Посебну пажњу у наредном месецу треба обратити и на низак ваздушни пртисак који смета људима који имају здравствене тегобе.

Минимлна могућност падавина у овом месецу омогућује свим љубитељима новосадских плажа да уживају читав дан, а док се онима са тегобама саветује пажљивија заштита.

Високе температуре – посебна пажња код Новосађана

Посебну пажњу у наредном, летњем периоду, треба да имају сви старији сугрђани, али и они млађи који патеод здравствених проблема током великих временских промена. На то се односе људи који болују од ниског притиска, срца, имунитетских болести, итд….

Оно што поред спарног и ниског ваздушног притиска прави проблеме, јесте и ув зрачења која су у овом периоду највиша. Становницима Новог Сада се саветује да нигде не излазе без стављеног заштитног фактора на кожу, као и качкета, наочара и осталог.

Оно што је исто добар савет јесте и контрола временског изласка из стана и кућа. Најбоље би било да то време буде након 18 часова, када је Сунце у постепеном заласку. Такође, обавезно би било да се често хидрирате и избегавате главене градске локације у којима је додатно топлије него у другим ушушканијим деловима града.

U ponedeljak zabrana saobraćaja u bloku između Ulice Stevana Hristića i Futoškog puta

Преузмите андроид апликацију.