Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани решење о порезу на имовину могу да преузму у било којој пошти у Србији

Новосађани могу да преузму решење о порезу на имовину за физичка лица у било којој пошти у Србији, саопштила је Пошта Србије.
Фото: Градске инфо

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић обишао је данас са чланицом Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Града Новог Сада Адријаном Месаровић пошту 21107 Нови Сад у Булевару патријарха Павла 83, поводом нове услуге Градске пореске управе Новог Сада у сарадњи са Поштом Србије.

Почев од 27. јула нова услуга омогућава физичким лицима која су порески обвезници Градске пореске управе Нови Сад да уз важећу личну карту бесплатно преузму копију решења о утврђеном порезу на имовину на шалтерима пошта на територији Града Новог Сада, као и у свим поштама широм Србије.

То практично значи да Новосађани, уколико се затекну ван свог места становања, копију решења о порезу на имовину грађана могу да подигну у пошти у било ком граду у ком се тренутно налазе.

„Интегрисане услуге и увезивање са другим услужним предузећима и установама од значаја за наше грађане када год је то могуће, доноси бољитак у свакодневном функционисању, бољи квалитет живота и рада, као и бољу услугу којој увек тежимо. Преузимање пореских решења на шалтерима пошта омогућили смо како би се смањили редови и чекање, посебно забележени у роковима за плаћање пореза“, рекоа је Ђорђевић.

Каже да је сарадња са Градском пореском управом Града Новог Сада прва у оквиру пилот пројекта и да добра искуства планирају да пренесу и на друге градове, посебно оне највеће.

У наставку посете Новом Саду, Ђорђевић је потом обишао и разговарао са запосленима у Регионалном поштанско-логистичком центру Нови Сад, наведено је у саопштењу.

Na jesen nastavak obnove Mosta slobode

Преузмите андроид апликацију.