Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Новосађани и понедељак

Понедељак. Најомрженији дан у Срба, а поготово код нас Новосађана, који смо навикли да живимо неким лаганијим темпом.
Фото: Градске инфо

Овај дан добио је назив, гле чуда, по једноставној логици да долази после недеље, односно по недељи.

Недеља је дан када Новосађани обично одмарају, читају нека поучна штива која ће им обогатити вокабуларе како би после могли да се хвале да су најобразованији и најкултурнији грађани Србије, одлазе на неке од бројних дунавских плажа, уживају у природи и скупљају храбрости за сутрашњи дан.

Када осване најпознатији узурпатор недеље, такозвани понедељак, значи да је свему лепом дошао крај.

Иритантно звоно будилника, некако, постаје још гласније и иритантније. Оно заправо оглашава да вам је “одзвонило“, те сада мора да се крене у нове радне победе.

Од нас се очекује да будемо посебно инспиративни и иновативни, ипак смо претходног дана имали времена да се одморимо и напунимо батерије, али то није случај.
Фото: Градске инфо

Понедељком смо прилично празни и свесни колико је далеко наредни викенд.

Овај дан, ипак, буди позитивну емоцију свима онима који су некоме позајмили новац, јер знате како то иде: “Гари, имаш да ми уделиш црвену, враћам ти у понедељак?“

Новосађани понедељком обично доносе неке нове одлуке попут оне да ће од сада на посао, уместо аутомобилом или аутобусом, кренути најпознатијим превозним средством у нашем граду, бициклом, те пазити на своје здравље.

Крећу на дијету, јер који је дан бољи за доношење нових одлука од првог дана у недељи?

Заправо, окреће се нови лист и доносе све важне животне одлуке које ћемо вероватно прекршити до средине седмице и чекати наредни понедељак да “зазвони“ још један нови почетак.
Фото: Градске инфо

Можда су у другим градовима људи понедељком намргођени, међутим, то није случај и код нас.

Новосађани су увек пријатни и насмејани, осим ако им, рецимо, радно место није на неком шалтеру. Онда морају бити барем малкице, за нијансу нељубазнији, јер где сте на свету видели љубазне шалтерске службенике?

Иако није честа појава, као претежно оптимистично грађанство, данас се посебно можемо обрадовати понедељку, јер не само да оглашава нову седмицу која је пред нама, већ и цео нови месец за нове почетке.

Било да сте решили да оставите цигаре, покренете неки нови посао, упишете још један факултет или да сте спремни на било какву животну промену, сада је право време.

Skoro 7.000 brucoša upisalo neki od novosadskih fakulteta

Преузмите андроид апликацију.