Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосађани, да ли знате шта су нам медведи предвидели? (четвртак, 16. фебруар)

Медведи или су у дослуху са метеоролозима или заиста знају шта раде. Јуче на Сретење су медведи у Београдском зоолошком врту изашли из пећине и нису угледали своју сенку, што значи да нас очекује лепо време.
Фото: Градске инфо

Када већ говоримо о времену данас нас очекује сунчан дан, највиша дневна температура ће бити 14 степени, а најнижа  дневна температура ће бити 2 степена.

У нашем граду и у целој Србији је и данас празнична атмосфера. Многе установе и данас раде по измењеном радном времену.

Због обележавања Дана државности и данас, све службе Дома здравља „Нови Сад” радиће према празничном распореду. Служба опште медицине и Служба здравствене заштите радника дежураће у објекту „Јован Јовановић Змај” од 7 до 20 сати.

Аутобуси градског превозника ће данас саобраћати по реду вожње за недељу.

Фото: Градске инфо

Линије 10, 42 НК и 55 НК враћају се на редовну трасу од данас. Услови за повратак на редовну трасу стекли су се завршетком радова у делу Партизанске улице.

Паркинг је и данас бесплатан. Током празника дежураће екипа „паук” службе. Са редовном наплатом паркинга наставља се у петак.

Новосадске пијаце ће радити од 6 до 14 часова (радно време као недељом).

Фото: Градске инфо

Данас је идеалан дан да посетите Музеј Војводине и Галерију Матице српске.

Музеј ће радити од 11 до 18 часова, а улаз ће бити бесплатан. Галерија Матице српске ће радити од 10 до 18 часова. Улаз за посетиоце од среде до петка биће бесплатан.

Данас од 7 до 20 часова радиће поште у „Универекспорту”, и то оне у Теодора Мандића 23 и на Футошком путу 93ц, као и у Др Светислава Касапиновића 10–14.

Од 7.30 до 19.30 радити поште у Балзаковој 59, Бајчи-Жилинског 4 и Бранка Ћопића бб у Новом Саду, у Улици Војводе Путника 79 у Сремској Каменици, Партизанској 54 у Руменки, Моше Пијаде 102 у Каћу.

Од 9 до 16 радиће поште у Новосадској 533 у Темерину и Раде Кондића 44 у Футогу.

Јавно предузеће  ,,Спортски и пословни центар Војводина“ информише јавност да ће током предстојећег празника  Сретења – Дана државности Републике Србије данас објекат радити према  распореду за радни дан.

Базен:

6.30-7.30 – бизнис смена

9.30-11.00/ 11.30-13.00/ 16.30-18.00 / 19.30-21.00

Ледена дворана:

10.30-12.00 / 18.00–19.30

Објекат ће бити отворен, a трговачки и спортски простори радиће према редовном распореду.
Фото: Градске инфо

Знамо сви да нашем граду ноћног провода никада не фали, тако и вечерас се можете провести одлично уз добру музику на пар места у граду. А провод Код Брке је загарантован како викендом, тако и радним данима. Вечерас наступа Марија Плавшић. Информације и резервације на број 069/301-7505.

У Браухаусу можете чути бенд Трећа смена.Информације и резервације на број: 021 30 10 477.

У Лазином Телету наступају „Њушке“. Информације и резервације на број: 0658893828.

„Karaoke party“ у Герили, за све оне који знају да певају и за оне који воле да певају. Вече омиљених песама и највећих хитова на Герилиним традиционалним караокама!

Позоришна представа „Држ’ – не дај“ одиграће се вечерас у 20:00 часова у Гимназији Лазa Костић.

Фото: PrtSc/gigstix.com
О представи

“Држ не дај“ је прича двоје младих који су решили да њихова веза постане брак.

Од момента када се двоје младих људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи, дешавају им се ствари за које су миислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити.

Упознавање породица, спискови, одабир хаљине, торте, музике, гостију, сале… само су неке од препрека које на духовит начин приказује представа „Држ’ не дај“.

Питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима које „како Бог заповеда“ треба обавити и да ли ће моћи да избалансирају танку границу између паганског и урбаног.

Улазнице за представу можете купити на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.

Представа Драгана Мариновића Маце „Каква ти је жена, такв ти је живот“  у Српском народном позоришту од 20:00 часова.

Листамо по апликацијама у нади да ћемо пронаћи ону праву особу. Желели бисмо поручити своју сродну душу преко интернета, читамо „Пет начина како да знаш да му се свиђаш“ и „Седам начина како да је освојиш“ мислећи да можемо програмирати особу за везу као пројекат на интернету. Ипак, ми смо ти који не желе везу.

Улазнице можете купити на благајни Српског народног позоришта или их можете резервисати онлине путем сајта позоришта, па их преузети касније на благајни.

Представа „Каква ти је жена, такав ти је живот“ ће вас натерати да размислите добро о себи и о свету који вас окружује, јер ми смо генерације која не жели везу.

Руски пост-панк бенд из Новосибирска, Плохо, наступиће вечерас у СКЦНС Фабрици.

Фото: СКЦНС Фабрика

Уз њих ће наступити и новосадски бенд Лепша Брена, најпознатији и најуспешнији архитектонски поп бенд у региону и шире.

На дан концерта цена улазнице биће 1.500 динара и моћи ће да се купе на билетарници Фабрике која се отвара у 20 часова. Концерт ће почети у 21:00 час.

Уживајте!

Ko je bio Novosađanin Jovan Jovanović, ali ne Zmaj?

Преузмите андроид апликацију.