Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Новосађани, ако волите антиквитете онда је овај четвртак идеалан за вас!(четвртак, 24. новембар)

Четвртак, крај недеље је ту иза ћошка. Ова недеља иако ветровита и хладна, али чини се као да је ветар донео добро расположење, много новитета и добру забаву у наш град. Данас поред бројних интересантних дешавања посебно треба да обратимо пажњу на један,  који ако нам се свиди може постати саставни део сваког последњег четвртка у месецу.
Фото: Марина Станчевић

Сајам антиквитета одржаће се по први пут у СКЦНС Фабрика, од 9:00 до 17:00 часова.

Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета.

Идеја је да се ова манифестација, уколико посетиоци и излагачи искажу интересовање, организује током целе године, сваког последњег четвртка у месецу.
Фото: PrtSc/skcns.org

И док се Сајам антиквитета одржава по први пут у нашем граду, „Сокин и Босина“ су већ били неколико пута у нашем граду и сваки пут насмеју Новосађане до суза, тако ће бити и овог четвртка у свечаној сали НИС-а од 20:00 часова. Карте за представу „Сокин и Босина“ можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.

Ако сте се овог хладног четвртка, облачног и кишовитог са максималном дневном температуром од 9 степени помислили на топлије крајеве, не осуђујемо вас. И док маштате о топлијим крајевима можда да одете у друштво „Врело“ које се налази  у улици Војвођанских бригада 17. Тамо вас очекује Моника Маширевић и вече индијске културе. Саслушајте шта Моника Маширевић има да вам исприча о Индији.

Упознаће нас са индијским специјалитетима, продаваће књиге и мараме из Индије, пројектовати слајдове и представити књигу „Пут у Раџастан“. Придружите јој се од 19:00 часова.

Фото: Pixabay/nonmisvegliate

У Позоришту младих, „Учене мишице“ ће нас научити разним стварима. Средствима игре и позоришта, креирана је интегративна образовна позоришна форма, која на занимљив начин предочава деци информације о основним навикама, подучава о хигијени, исхрани и правилном понашању у школи. Мишице су ту за вас на малој сцени од 18:00 часова.

Фото: Градске инфо

Други дан фестивала „Блиско“  данас на програму од 18:00 часова у Градској концертној дворани. Данас можете послушати дела В. А. Моцарт, Џ. Ф. Телеман,  Ф. Менделсон.

У Српском народном позоришту можете уживати у три представе:

  • Крцко Орашчић од 18:00 часова
  • Што на поду спаваш од 19:30
  • Породичне приче од 20:30 часова

Карте можете резервисати на сајту СНП-а.

Фото: Градске инфо

У организацији Центра за културну обнову Археофутура у четвртак oд 19:00 у Дигиталном омладинском центру биће отворена изложба под називом: Дигитални мит.

На изложби ће своје радове презентовати сликари, вајари и дигитални уметници из Србије и Републике Српске.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Koji lokaliteti u okolini Novog Sada su na Listi svetske baštine „Uneska“?

Преузмите андроид апликацију.