Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Новосађани, да ли сте спремни за једну сасвим необичну животну причу? (петак, 17. март)

Петак је знамо сви дан за славље. Славимо крај радне недељи и славимо почетак викенда. А славимо наравно уз добар провод и добру музику. Журке, концерти и добар провод нам је загарантован овог петка у Новом Саду.

Данас можете уживати у нашем граду уз одличне наступе и добру музику. Сви ће уживати данас и репери, и металци и љубитељи класичне музике и они који воле да ђускају.

Ево шта се све догађа данас у Новом Саду:
Трибина под називом „Heavy metal новинарство и магазини у Србији и Југославији, од почетка до данас“ одржаће се вечерас у 19 сати, у СКЦНС Фабрици.
Фото: PrtSc/skcns.org

Гости, учесници трибине биће Јадранка Јанковић – Нешић, Бранимир Локнер и Константин Ползовић, троје еминентних рокенрол и хевy метал новинара и промотера у Србији, Европи, свету и региону, покретачи некада утицајног магазина „Хард Метал“ и уредници и новинари музичких часописа и специјализованих хевy метал магазина „Ћао“, „Рок“, „Метал Хамер“, „Експлозив“, „Рок старс“ и многих других.

Домаћин и модератор трибине биће Обрад Шкрбић, директор Установе СКЦ Нови Сад, један од некадашњих уредника „Хард Метала“, новинар и промотер рокенрол и метал музике.

Војвођански симфонијски оркестар и Полина Осетинска, клавир наступају вечерас од 20 часова у Синагоги.

На програму су дела Петра Иљича Чајковског и Феликса Менделсона.

Полина Осетинска названа је „чудом од детета“ јер је са само шест година имала свој први концерт. Школовала се на Московском конзерваторијуму. Данас је истинска звезда светске сцене. Наступа у најчувенијим концертним дворанама и учествује на престижним фестивалима широм света. У Нови Сад долази први пут!

Фото: Градске инфо

Драги Браво припрема незаборавну журку вечерас од 21 час у Хали 2 у Новом Саду.

Ова журка ће бити нешто посебно, с најбољом музиком, сјајном атмосфером и пуно забаве за све госте. Очекујте најбоље ДЈ-еве, светлосне ефекте, визуелне пројекције и невероватну забаву која ће трајати до јутра. Не пропустите прилику да будете део ове јединствене журке и доживите незаборавно искуство које ће се препричавати дуго времена.

У 19 сати у Галерији Матице српске у оквиру пратећег програма изложбе „Једна сасвим (не)обична српско-француска веза Олга Кешељевић и Марк Барбеза“ биће одржано предавање „Једна сасвим необична животна прича“.

Жан Жене Милице Милошевић, филолога, у оквиру ког ће се представити необичан пут Жана Женеа од осуђеника на смрт до најпознатијег писца француске модерне књижевности.

Вечерас ће се одржати Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци по 44. пут. Да, добро сте прочитали, овог марта ћете уживати у још једном Новосадском ноћном базару.

Фото: PrtSc/Facebook.com/trg.preduzetnistva

На Рибљој пијаци, ће вас чекати мали произвођачи хране, пића, разних рукотворина, козметике, накита и аксесоара из целе Србије!

Екипа Ноћног базара вас позива да дођете да подржите све те чуваре старих заната и рецепата, мала газдинства, радионице, креативце и ствараоце неких нових традиција.

Фото: Градске инфо

Традиционално, на тезгама  излагача биће преукусне домаће хране, сухомеснатих производа и колача, најквалитетнијих вина, ракија, ликера и точеног пива, и као и увек, уникатних рукотворина, накита, аксесоара и одевних предмета за децу и одрасле.

Фото: Градске инфо
На Базару, биће уприличен и музички програм, праћен сјајном атмосфером и расположењем излагача и посетилаца.

Овај Новосадски ноћни базар ће почети у 17:00 и трајаће до 23:00 часа.

„Dance Fest NS 2023“ на тринаестом по реду фестивалу учествују такмичари из Хрватске, Бугарске, Мадјарске, Индије, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Словачке, Словеније, Јужне Африке И наравно Србије.

Такмичење траје 3 дана од 17. до 19. марта на Спенсу мала сала од 9 часова па током целог дана.

Дођите да уживате са 3272 играча и плесача који ће се такмичити у 13 категорија.

Фото: Градске инфо

Карте се купују на сам дан такмичења или преко званичног сајта организатора.

У Српском народном позоришту можете погледати премијеру представе „Јеванђеље по Ф. М. Достојевском“ од 19:30 часова.

Док у Позоришту младих можете погледати представу „Три мускетара“ од 19:30.

Фото: Wikimediacommons/Balkan Photos

Представа „Блудни дани куратог Џонија“ по роману Филипа Грујића од 19:00 часова у Новосадском позоришту.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

„Zašto sam tako gimnazijski zaljubljen u Novi Sad?“ – Znate li Nenapisanu šansonu Mike Antića?

Преузмите андроид апликацију.