Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Новогодишњи хуманитарни бувљак у понедељак – донесите шта имате, узмите шта вам треба!

У понедељак од 19 до 21 час у Омладинском центру ОПЕНС (Булевар деспота Стефана 5) одржаће се новогодишња ОПЕНС акцију под називом “Хуманитарни бувљак”.
Фото: Unsplash/Stella Tzertzeveli

Ближи нам се крај године и почење сезона даривања када је важно да не заборавимо оне којима је наша помоћ најпотребнија.

Тим поводом, ОПЕНС ће организовати „Хуманитарни бувљак“ по принципу „бесплатне радње“ где свако донесе онолико колико може и узима колико му/јој је потребно.

Догађај је намењен првенствено особама које су социјално или на било који други начин угрожене и немају основна средства за живот, попут одговарајуће гардеробе и хране. Међутим, сви људи, без обзира на узраст и друштвени статус су добродошли и позвани да дођу, учествују, подрже и друже се.

У оквиру догађаја грађани ће имати прилику да подрже иницијативу за смањење глади, која је покренута од стране групе средњошколаца из Новог Сада уз подршку ОПЕНС-а, а подразумева прикупљање дуготрајне и конзервиране хране Свратишту за децу и младе Града Новог Сада.

Како грађани могу допринети?

Прихватају се донације у виду: опране, опеглане, неоштећене, топле гардеробе која им више није потребна; конзервирана, дуготрајна храна или основне, дуготрајне намирнице (шећер, брашно уље, слаткише, и друго)

Када почиње бувљак и колико траје?

“Хуманитарни бувљак” се одвија у понедељак, 12. децембра од 19 до 21ч.
Док се прикупљање донација одивја у Омладинском центру ОПЕНС до 16. децембра од 8 до 22ч.

Коме ће помоћи донације?

Сва преостала гардероба у оквиру “Хуманитарног бувљака” биће донирана Свратишту за децу и младе Града Новог Сада заједно са прикупљеним намирницама.

“Novogodišnja čarolija za decu“ 18. decembra u KS “Barka“

Преузмите андроид апликацију.