Почетна > Нови Сад

Зелени град Нови Сад

Ново зеленило у Новом Саду: 16.000 стабала биће посађено у наредних 5 година, губици из олује биће надокнађени

Данас је на Штранду настављена акција „Садимо сада за будућност Новог Сада“ у оквиру које су радници ЈКП „Градско зеленило“ садили липу, јасен, кугласти багрем и пирамидални храст.

У данашњем наставку акције учествовала је и чланица Градског већа за имовину и имовинско-правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мира Раденовић Бојић.

„Поента читаве ове садње јесте да унапредимо зеленило у Новом Саду за будуће генерације. Ми смо у договору са градоначелником пре неколико месеци направили план реконструкције зеленила на територији Града Новом Сада“, рекла је Раденовић и подсетила да је за време суперћелијских олуја које су погодиле регион само у нашем граду страдало преко 3.000 здравих стабала.

Ова акција трајаће 5 година, а њен циљ је да у том периоду потпуно „поништи“ штету насталу услед олује, те дуплира број стабала који је изгубљен садњом 6.000 стабала само у оквиру ове акције.

Раденовић је подсетила и да ће зеленило по редовном програму, мимо акције, садити од 2.000 ди 2.500 стабала годишње.

То значи, да ће у наредних пет година збиром ових цифара Нови Сад бити обогаћен за око 16.000 садница.

Акција садње дрвећа организована је од стране Градске управе за заштиту животне средине, Јавно-комуналног предузећа „Градско зеленило“ и Радне групе „Зелена столица“, уз подршку друштвено одговорних компанија.

Такође, данас је у току и садња у улици Иве Андрића.

Фото: Градске инфо

Srpska Atina s razlogom nosi titulu „Evropski grad šuma“ – realizovana akcija „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.