Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ново насеље добило нову улицу

Ново насеље је данас добило нову улицу која спаја Футошки пут и Булевар Јована Дучића.

Фото: Градске инфо

Ова улица лоцирана је одмах иза гараже ЈГСП-а и део је приступних саобраћајница за нови објекат Лидла, који се налази на локацији бившег расадника Градског зеленила.

Изградњом ове улице наставља се даље планско улагање и развој овог дела града. Ново насеље је последњих деценија важило за појам модерне и хумане урбанизације града.

Град уложио значајна средства у инфраструктурно опремање овог дела града

Подсећања ради, у овом делу града улица Бате Бркића је 2019. године продужена за око 500 метара. Тиме је она  постала саобраћајница булеварског типа целом својом дужином, од Булевара војводе Степе до Футошког пута. Саобраћајница је широка 40 метара, са пешачким и бициклистичким стазама. Проширен је и део улица Анђе Ранковић и Антона Урбана, изграђене су две пратеће режијске саобраћајнице, као и кружни ток на углу улица Анђе Ранковић и Браће Дроњак.

Фото: Град Нови Сад

Врло значајна инвестиција која је додатно спојила Нови Сад и Ветерник је продужетак улице Јована Дучића из 2017. године. Тада је ова улица продужена за 300 метара. Тиме је створен  континуиран ток саобраћаја од Булевара ослобођења до Улице краља Петра I у Ветернику, а то је и предуслов за будуће уређење улице Драгослава Срејовића у том насељу.

Фото: Градске инфо

Треба напоменути да свако овакво уређење саобраћајница прати и остало инфраструктурно уређење попут изградње бициклистичких стаза, паркинг места, јавне расвете и атмосферске канализације, што све заједно доприноси повећању квалитета становања.