Почетна > Свет
Свет

Новинарка тужи Трампа за силовање које се наводно догодило 1995. или 1996. године

Новинарка Е. Џин Керол, која је раније оптужила бившег америчког председника Доналда Трампа за силовање, поднела је тужбу против њега у Њујорку.
Фото: Танјуг/Mary Altaffer

Тужба је уследила само неколико минута након што је ступио на снагу нови државни закон, који омогућава жртвама сексуалног насиља да туже због напада који су се десили пре неколико деценија.

Адвокат Керолове поднео је правне документе електронским путем пошто су привремено, на годину дана, укинути уобичајени рокови за тужбу због сексуалног напада, објавио је АП.

Керол тражи компензацију и казнену одштету за бол и патњу, психичке повреде, губитак достојанства и нарушавање угледа.

Керол, дугогодишња колумнисткиња за савете магазина Ел, први пут је оптужбе за силовање изнела у књизи из 2019. године, наводећи да ју је Трамп силовао у свлачионици луксузне робне куће на Менхетну 1995. или 1996. године.

Трамп је одговорио на наводе из књиге рекавши да се то никада није могло догодити, јер Керол није његов тип жене.

Трампове примедбе навеле су Керол да поднесе тужбу за клевету против њега, али та тужба је на апелационим судовима јер судије одлучују да ли је председник заштићен од правних тужби за коментаре дате док је обављао ту функцију, подсетила је америчка агенција.

Керол је раније било онемогућено на основу државног закона да тужи због наводног силовања, јер је прошло превише година од инцидента.

Нови закон државе Њујорк, међутим, даје жртвама сексуалних напада које су пропустиле рокове у вези са застарелошћу, другу прилику да поднесу тужбу.

Трамп, засад, неће да користи реактивирани налог на Твитеру

Преузмите андроид апликацију.