Почетна > Србија
Србија

Нови Управни одбор НАЛЕД-а и приоритети

Реформски приоритети новог руководства и приоритети НАЛЕД-а до 2025. биће заштита животне средине, развој еУправе, сузбијање сиве економије и развој здравственог система.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

То је речено на годишњој и изборној Скупштини НАЛЕД-а у Београду, на којој је истакнуто и да ће приоритети бити подршка јачању предузетника, малих и средњих предузећа, унапређењу пореског система, као и модернизацији општинских услуга и унапређењу имовинско-правних питања и услова за градњу.

Нови Управни одбор НАЛЕД-а у наредне четири године предводиће Станка Пејановић из Хисенсе, Игор Вукашиновић из Апатинске пиваре, Светислав Атанасов из Кока-Коле, Горан Ковачевић из Гомекса и Владислав Цветковић из ПВЦ испред чланова из редова привреде.

Представници локалних самоуправа биће градоначелник Крагујевца Никола Дашић, градоначелник Лесковца Горан Цветановић и председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, а цивилног сектора из Пексим фондације Тијана Гајић, одлучили су чланови НАЛЕД-а на 15. годишњој и 8. изборној скупштини организације.

Одлазећи председник УО Владимир Новаковић рекао је да је после три године на челу Управног одбора поносан на остварене резултате и то што су испунили 98 одсто циљева стратешког плана развоја НАЛЕД-а, реализовали више од 30 пројеката, израдили више од 150 анализа, истраживања и других публикација, учествовали у више од 40 радних група Владе за израду прописа.

Такође је, додао је, поносан на 30 решених препорука Сиве књиге, 50.000 пријављених сезонских радника у пољопривреди, више од 300.000 позитивно решених захтева за градњу, милион поднетих захтева за упис у катастар преко еШалтера и друге реформе.

Осим новог сазива Управног одбора, чланови НАЛЕД-а бирали су и Надзорни одбор.

Рад организације у наредне четири године контролисаће Сузана Цветковић из ДИС-а, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, градоначелник Врања Слободан Миленковић, Игор Анић из ПроКредит банке и Дарко Станисавић из Делоита.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.