Najnoviji trend masovno je počeo da se širi po internetu. Uz njega, vaša hrana će imati ukus kao da je tek izašla iz rerne.
Reč je o stavljanju leda u tanjir s hranom pre nego što se stavi u mikrotalasnu na podgrevanje, a mnogi su se u početku pitali – zašto?
Najčešće se ovaj trik koristi kada se podgreva pirinač – na njega se stavi kocka leda, a zatim parče ubrusa.
Kocke leda stvaraju paru kada se tope i tako lagano podgrevaju rižu, dajući joj ukus i teksturu kao da je tek skuvana.
Trend je pokrenula jedna od najpoznatijih gastro tiktokerki Emili Mariko, a mnogi su se oduševili ovim trikom.
Ipak, kako tvrde, najbolje deluje na pirinač i slične namirnice, poput bulgura, ječma, kinoe.
Neverovatan razlog zašto bi trebalo da koristite toplu vodu za pravljenje kockica leda
Preuzmite android aplikaciju.