Најновији тренд масовно је почео да се шири по интернету. Уз њега, ваша храна ће имати укус као да је тек изашла из рерне.

Реч је о стављању леда у тањир с храном пре него што се стави у микроталасну на подгревање, а многи су се у почетку питали – зашто?
Најчешће се овај трик користи када се подгрева пиринач – на њега се стави коцка леда, а затим парче убруса.

Коцке леда стварају пару када се топе и тако лагано подгревају рижу, дајући јој укус и текстуру као да је тек скувана.
Тренд је покренула једна од најпознатијих гастро тиктокерки Емили Марико, а многи су се одушевили овим триком.
Ипак, како тврде, најбоље делује на пиринач и сличне намирнице, попут булгура, јечма, киное.
Neverovatan razlog zašto bi trebalo da koristite toplu vodu za pravljenje kockica leda
Преузмите андроид апликацију.