Почетна > Свет
Свет

Нови словеначки премијер сараднике бира Галуповим тестом

 За селекцију људи који ће преузети важне дужности нови словеначки премијер Роберт Голоб користи се својим корпоративним искуством, па су тако сви парламентаци из његове странке морали одговорити на 12 питања из Галуповог теста којим се у предузећима мери ангажованост запослених и њихова мотивација за рад.
Фото: Pixabay/F1Digitals

Реч је о тесту који даје анализу вредности, чиме се подстичу позитивне стране појединца и избегавају потенцијални конфликти у групи, казала је за љубљанско Дело председница парламента Уршка Клокочар Зупанчич из Голобове странке Покрет слобода.

И она је као и осталих четрдесет посланика изабраних на листи најјаче странке у парламенту у тесту одговарала на питања из Галупова теста Q12, од којих је прво ““Знате ли шта се од вас очекује на радном месту?“.

Галуповим тестом Голоб се користио приликом избора својих сарадника у време кад је пре уласка у политику водио велику електроенергетску фирму ГЕНИ.

Он је тек други словеначки председник владе који своја ранија пословна искуства и методе вођења људских ресурса намерава да пренесе у политику, наводи Дело.

Лист додаје да је такве начине избора сарадника и екипа на водећим функцијама први у словеначку политику увео покојни премијер и председник Јанез Дрновшек, који је пре уласка у високу политику био директор једне пословнице Љубљанске банке и искусан економист.

Putin sa Makronom i Šolcom o dijalogu i izvozu žita

Преузмите андроид апликацију.