Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Саде, успори среду и дај све по реду! (среда, 28. децембар)

Среда је! Последња среда ове године. Среда без реда је за вас који нисте још завршили куповину новогодишњих поклона, за вас који  јесте, нема зиме. Ви можете да размишљате како да проведете данашњи дан, лагано и да одрадите све по реду.
Фото: Градске инфо

Ево шта вас очекује ове среде у Новом Саду:

Ако сте волели Владу Дивљана онда је данас ваш дан!

Након „Коларца“ и 2 распродата концерта у Ботаничкој башти у Београду са преко 2500 посетилаца, (не)нормални коначно свирају концерт у част Владе Дивљана и у Новом Саду.

Концерт је заказан за 20:00 часова, а биће одржан у Градској концертној дворани која се налази у склопу МШ „Исидор Бајић“, на Булевару цара Лазара 67.

Гост вечери биће Зденко Колар, басиста ВИС „Идоли“ и Дивљанов вишедеценијски пријатељ и сарадник.

Традиционални новогодишњи гала концерт Војвођанског симфонијског оркестра одржаће се данас у Српском народном позоришту.

Фото: СНП
Солиста је Миша Мајски, један од највећих виолончелиста света, који у Нови Сад долази први пут.

Концертом ће дириговати маестро Александар Марковић, шеф-диригент Војвођанског симфонијског оркестра.

На програму су дела Петра Иљича Чајковског.

Улазнице су у продаји на благајни Српског народног позоришта, према радном времену билетарнице и онлај на линку.

Осим овог фантастичног концерта у Српском народном позоришту можете погледати још две представе:
  • Милева Марић Ајнштајн у 18:30

  • Магбет  у 19:30
У Позоришту младих одиграће се позоришна представа, љубавна комедија „Пази шта желиш“.
Фото: Промо

Тема комедије је из наше свакодневнице. Два тридесетпетогодишњака имају уобичајене духовите и стереотипне заблуде о женама и кроз своју машту креирају свој тип и слику идеалне жене која би задовољила све њихове захтеве потребе и очекивања. Неким чудом се таква појављује и тада упадају у замке својих маштања и жеља. Потпуно збуњени пред остваривањем њихових жеља и маштања, увиђају да права љубав лежи у несавршености и решавају да се ипак препусте ризику и препусте се реалном упуштању у неизвесно путовања кроз мушко женске односе.

Улоге тумаче Александар Радојичић, Радован Вујовић и Александра Томић.

Фото: Градске инфо

Данас привремено ће бити измењене трасе аутобуских линија број 3 и 13.

Због радова на изградњи вреловодног и канализационог прикључка у Улици Јанка Чмелика аутобуски саобраћај ће се одвијати на следећи начин:
Линија број 3

Смер из Петроварадина

Од раскрснице улица Корнелија Станковића и Миленка Грчића аутобуси ће саобраћати право Улицом Корнелија Станковића до кружног тока у раскрсници Булевара Европе и Улице Корнелија Станковића, на кружном току ће се полукружно окретати и издржавати време до наредног поласка на аутобуском стајалишту Улица Корнелија Станковића/Булевар Европе (стајалиште линије број 7А).

Смер са Детелинаре

Аутобуси ће као полазно стајалиште користити стајалиште Улица Корнелија Станковића/Булевар Европе (стајалиште линије број 7А), одакле ће саобраћати право Улицом Корнелија Станковића и даље настављати редовном трасом кретања.

Линија број 13

Смер са Универзитета

Аутобуси ће саобраћати Булеваром Европе до кружног тока у раскрсници Булевара Европе и Улице Корнелија Станковића, на кружном току ће се полукружно окретати и издржавати време до наредног поласка на аутобуском стајалишту Булевар Европе/Булевар војводе Степе.

Смер са Детелинаре

Аутобуси ће као полазно стајалиште користити стајалиште Булевар Европе/Булевар војводе Степе, одакле ће саобраћати право Булеваром Европе и даље настављати редовном трасом кретања.

И поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

„Gradske info“ za humane Novosađane! (FOTO/VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.