Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад спремно дочекује предстојећу зиму

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић, члан Градског већа за комуналне послове Здравко Јелушић и помоћник градоначелника Владимир Стојковић присуствовали су смотри механизације и оцени припремљености јавно-комуналних предузећа за обављање послова из Програма рада зимске службе.
Фото: Град Нови Сад

Чланови Штаба зимске службе Града Новог Сада обишли су пунктове Зимске службе ЈКП „Паркинг сервис“, ЈКП „Градско зеленило“, ЈКП „Чистоћа“ и ЈКП „Пут“.

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић је након смотре закључио да су сва јавно-комунална предузећа са расположивом механизацијм и људством у потпуности спремна за рад у предстојећим зимским условима и да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати и у овој сезони.
Фото: Град Нови Сад

„Механизација за чишћење снега свих предузећа је и ове године обогаћена новим возилима и прикључним машинама, што битно доприноси ефикасности рада зимске службе која у Новом Саду иначе одлично функционише сваке сезоне. Град Нови Сад је улажући у нову механизацију створио услове да сваке године још спремније дочекује и најјачу зиму“, рекао је Александар Кравић.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић је истакао да ово предузеће има 20 возила и машина од којих десет возила поседује даске за чишћење снега и посипање соли.

„Обезбеђена је довољна количина соли и од сутра почиње распоређивање спремишта за со, у близини већих раскрсница које чисте радници нашег предузећа, а за то је ангажовано преко сто радника са алатима и опремом. На располагању је и додатна механизација у случају већих падавина“, рекао је Владимир Зеленовић.

Шеф Зимске службе ЈКП „Пут“ Гојко Етински је нагласио да дежурства зимске службе почињу данас, а од 1. децембра ће бити организован непрекидан рад 24 часа.

„Спремно је 25 возила са опремом за посипање сољу и чишћење, као и 12 грађевинских машина са опремом за чишћење снега, а у случају ванредне ситуације број возила може бити повећан. Обезбеђене су довољне количине средстава за посипање коловоза за сва јавно-комунална предузећа и установе од јавног значаја. Приритет је обилазак мостова који могу у јутарањим сатима да буду влажни и наше екипе ће обилазити те критичне деонице“, рекао је Гојко Етински.

Dospeva poslednja rata godišnjeg poreza na imovinu

 

Преузмите андроид апликацију.