Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад се гради: Улица Војводе Книћанина добија нову инфраструктуру (ФОТО/ВИДЕО)

Радови на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у Улици Војводе Книћанина су у току.

Планирана је реконструкција коловоза, који је био у лошем стању и имао оштећења, подужних и попречних пукотина, као и ударних рупа. Осим тога, уз источну ивицу биће изграђен паркинг простор, док је уз западну ивицу код ОШ „Васа Стајић“ планирана реконструкција постојећег паркинга. Предвиђена је изградња укупно 74 паркинг места са управном шемом паркирања, од којих би четири била за возила особа са инвалидитетом.

Пешачке стазе ће бити изграђене са обе стране саобраћајнице, а у планирану је и рушење постојећих и изграња нових колских улаза.

Поред саобраћајних површина, реконструисана је постојећа водоводна и канализациона мрежа. У оквиру радова на канализационој мрежи, са изградњом 19 нових сливника, решен је проблем са одвођењем атмосферских вода са саобраћајних површина.

Улица Војводе Книћанина добиће и ново јавно осветљење, постављањем 36 челичних конусних стубова јавне расвете.

Због радова дошло је до измене режима саобраћаја, а поједине улице, попут Трга 27. марта, Чернишевског и Пере Сегединца су постале „слепе улице“ на страни према улици Војводе Книћанина.

У току трајања радова, алтернативни путни правци су улице: Цара Душана, Пајевићева (једносмерна из правца улице Пере Сегединца!), Атанасија Гереског, Сарајевска.

Апелује се на све учеснике у саобраћају да нарочито повећају опрезност и поштују саобраћајну сигнализацију у зони извођења радова.

Novi Sad se gradi: Zmajevački put u novosadskom naselju Klisa dobija nov kolovoz (FOTO/VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.