Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад се гради: Реконструише се плато Музеја савремене уметности Војводине (ФОТО/ВИДЕО)

У току су радови на реконструкцији платоа Музеја савремене уметности Војводине, који је изграђен половином шездесетих година прошлог века за потребе Музеја револуције, али који је већ деценију и више у великој мери оштећен.

Покрајинска влада финансира радове који су почели, а како би плато требало да изгледа, потрудиле су се архитекте чија је то струка.

Плато испред некадашњег Музеја револуције, површине од око 880 м2, ће задржати свој основни облик какав има од шездесетих година, када је објекат саграђен. До сада је био делимично ограђен, постала је прилазна рампа и степенице, а ту су се налазиле и скулптуре три јарбола. Простор је био неосветљен, док  одводњавање атмосферске воде са платоа није било адекватно решено.

Према пројекту жути клинкер ће бити уклоњен у највећој мери и остаће само као декоративна линија, а остали део платоа ће бити бетониран. Такође, реконструкција подразумева и радове на хидроизолацији, атмосферској канализацији, као и уградњу нове металне ограде око платоа и у делу рампе.

На платоу ће бити постављене и клупе, замениће се постојеће вентилационе решетке и светларници у партеру, биће постављена и заштитна ограда око стабала.

Плато ће добити декоративну расвету, нову електроинсталацију и видео надзор.

Novi Sad se gradi: U Kisaču se gradi savremeni sistem kanalizacione mreže (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.