Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад се гради: Почели радови на изградњи друге фазе пречистача у Руменки (ФОТО/ВИДЕО)

Град Нови Сад успешно реализује инфраструктурне пројекте који су од круцијалног значаја за унапређења комуналне инфраструктуре у приградским насељима.

Започели су радови на изградњи пречистача отпадних вода у насељу Руменка – фаза 2, који ће својим капацитетом омогућити прихватање и пречишћавање отпадних вода и из оближњег насеља Кисач. За ове радове опредељено је 146.4 милиона динара, а њихов завршетак очекује се крајем јула 2024. године.

Постројење за пријем и пречишћавање отпадних вода у насељу Руменка, чија је прва фаза завршена током 2015. године,  позиционирано је североисточно од насеља и налази се у непосредној близини канала Нови Сад – Савино Село, док је приступ постројењу обезбеђен са локалног пута. Пречишћавање отпадних вода подразумева комбиновану примену механичког и биолошког поступка, чиме су задовољени еколошки услови заштите земљишта, као и површинских и подземних вода.

Изградњом друге фазе постројења омогућиће се функционисање канализационе мреже за потребе становника Руменке. Ова инвестиција још једном потврђује континуирана настојања Града Новог Сада да се унапреди комунални стандард  у свим приградским насељима.

Novi Sad se gradi: Počela sanacija kanalizacionog ispusta na Beogradskom keju (FOTO/VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.