Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад раме уз раме са европским градовима – отворен још један “Зимзоленд“ (ФОТО)

Синоћ је на новосадском Тргу слободе још једном отворена манифестација прављена по угледу на адвенте (божићне пијаце) који се годинама уназад организују у многим европским градовима. У питању је “Зимзоленд“.
Фото: Градске инфо

Програм је свечано започео у 18 часова са наступом дечјег хора Вивак и већ од тог тренутка празнична еуфорија обасула је баш све који су се нашли на лицу места.

Негде мало пре 20 часова, љубитељи добре музике могли су да уживају у извођењу бенда “Банда дрвена“, а након тога да дегустирају разноврсне ручно рађене домаће посластице изложене на божићном вашару.

Тамара Младеновић, која се обратила испред манифестације “Зимзоленд“, истакла је како је ово само почетак програма, те да ће овогодишњи “Зимзоленд“ трајати чак 28. дана.

Из организације су ове године мислили на све, како на најмлађе, тако и на старије. Због тога ће програм радним данима бити претежно усмерен на клинце, док ће викенди бити обогаћени програмом за мало старије.
Фото: Градске инфо

Једно је сигурно, све генерације уживаће у овогодишњем “Зимзоленду“.

У програму за одрасле који нас очекује би вам се можда могла допасти радионица “Сликај и циркај“ која ће се одржати сутра, 3. децембра, или рецимо, “Мала школа вина“ коју ће држати сомелијерка Марија Винарија 11. децембра, док се у дечијем програму издвајају посебне представе инспирисане празничном еуфоријом.

Да у питању није обична манифестација већ програм који наше најмлађе може нешто и да научи потврђује и сарадња “Зимзоленда“ са Музејом Војводине, али и ЈКП “Зоохигијеном и ветерином“.
Фото: Градске инфо

Музеј Војводине допринео је реализацији разних радионица, а једна од њих је, како каже Младеновићева, покушај да се открије како су то римски шлемови завршили у бакиној башти.

Сарадња са ЈКП Зоохигијеном биће реализована 11. децембра када ће сви заједно на Тргу покушати да удоме неке од паса који се тренутно налазе у њиховом прихватилишту.

У носу нам је остао мирис ванилица, штрудли и Куртош колача, а колико вечерас планирамо да поновимо посету како бисмо се подсетили познатих мириса.

На отварању смо се заиста сјајно провели, а вама препоручујемо да што више уживате у овој предивној манифестацији, јер верујте нам, на тренутак ћете помислити да сте отпутовали, рецимо, у Темишвар или Будимпешту на божићни вашар, а бићете удаљени само петнаестак минута од куће.

Није ли то предивно?

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Фото: Градске инфо

Prvi petak u mesecu je pazarni dan u Novom Sadu! (petak, 2. decembar)

Преузмите андроид апликацију.