Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад пример добре праксе подршке родитељству

На шестој Националној конференцији о раном развоју и родитељству „Навијамо за родитеље“, одржаној у Београду, у организацији УНИЦЕФ-а, а у сарадњи са Владом Републике Србије, Град Нови Сад је као пример добре праксе у спровођењу пројекта „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ примио донацију УНИЦЕФ-а у виду опреме и материјала којима се унапређују услови боравка деце у објектима Центра за социјални рад Града Новог Сада.
Фото: Град Нови Сад

Донацију је у име градоначелника Новог Сада Милана Ђурића примила в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Лидија Томаш.

Град Нови Сад је учествовао у пројекту „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ који је реализован као део програма „Подстицајно родитељству кроз игру“. Пројекат заједно спроводе УНИЦЕФ, Стална конференција градова и општина Србије и конзорцијум институција и организација који чине Градски завод за јавно здравље Београд, Републички завод за социјалну заштиту, Савез удружења медицинских сестара предшколских установа Србије, Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима као и Институт за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду, уз финансијску подршку фондације ЛЕГО.

Са територије Града Новог Сада у овом пројекту су поред представника Градске управе за социјалну и дечију заштиту, Градске управе за здравство и Градске управе за образовање учествовали и представници Дома здравља „Нови Сад“, Института за јавно здравље Војводине, Центра за социјални рад и Предшколске установе „Радосно детињство“.

Градско веће Града Новог Сада је 25. новембра 2021. године, донело Мере за унапређење подршке подстицајном родитељству и раном развоју деце, предложене од стране чланова Радног тела за подршку подстицајном родитељству и развоју деце. Наведеним мерама су прописане обавезе за установе у области социјалне заштите, здравља, предшколског васпитања и образовања.

Počela međunarodna konferencija „EKOSOP“ u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.