Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад – Лозница: Бачку, Срем и Мачву ускоро повезују аутопут и брза саобраћајница (ФОТО/ВИДЕО)

Србија наставља да се гради и поред светске економске кризе држава није одустала ни од једне инвестиције на пољу инфраструктуре. Један од најважнијих капиталних пројеката јесте и изградња потпуно нове, најбрже везе између Новог Сада и Лознице.
Фото: Војводина уживо

Будућа нова саобраћајница, од Новог Сада до Лознице, у дужине од 122,4 километара подељена је у више целина: Фрушкогорски коридор, аутопут Рума – Шабац и брза саобраћајница Шабац – Лозница, а радови се изводе дуж читаве трасе.

У видеу, погледајте како напредују радови:

Фрушкогорски коридор
Фото: Војводина уживо

Радови на изградњи Фрушкогорског коридора, који ће са четири траке повезати Нови Сад и Руму, почели су у мају прошле године, а као најзахтевнији подухват у склопу читавог пројекта издваја се пробијање тунела “Иришки венац” који ће са својих безмало 3,5 километра дужине бити најдужи тунел у Србији.

Саме радове изводи кинеска компанија „Чајна роад енд бриџ корпорејшн“ (Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион), а значај пројекта за Нови Сад, Ириг и Руму се огледа у податку да кроз ту деоницу дневно прође око 900 камиона и 10.000 возила и спада у најоптерећеније државне путеве у Србији.

Поред будућег најдужег тунел, паралелно се гради и други по величини инфраструктурни пројекат на траси Фрушкогорског коридора нови мост на Дунаву.

Фото: Војводина уживо

Укупна дужина Фрушкогорског коридора је 47.7 километара.

Аутопут Рума – Шабац

Радови на изградњи аутопута Рума-Шабац, дужине око 21 км, приводе се крају како би саобраћајница до краја октобра била пуштена у саобраћај.

Завршавају се радови наплатне станице и петље Рума, наплатних станица Хртковци и Шабац, постављају се заштитне ограде, а асфалтерски радови су на крају трасе, код будуће петље Дреновац.

Фото: Војводина уживо

Кружни ток код Руме биће веза са постојећим државним путем и будућим Фрушкогорским коридором.

Фото: Војводина уживо

На траси има укупно 14 мостовских конструкција, плус прилазна мостовска конструкција и мост преко реке Саве.

Брза саобраћајница Шабац – Лозница

Сан који грађани Подриња и Мачве сањају деценијама, постаје стварност. Брза саобраћајница од Шапца до Руме интезивно се гради. За годину дана, сан ће се остварити и раздаљина од Шапца до Лознице моћи ће да се пређе за свега 30 минута, брзом саобраћајницом.

Нови пут Шабац – Лозница биће дуг 55 километара, имаће четири траке раздвојене разделном траком и заобићи ће сва насељена места кроз која сада пролази магистрални пут М-19.

Због тога ће се између ова два града путовати најдуже пола сата уместо сат времена, а инвестиција је процењена на 247,5 милиона евра.

Фото: Војводина уживо

Будућа брза саобраћајница од Новог Сада до Руме повезаће Нови Сад, Ириг и Руму.

Изградњом Фрушкогорског коридора и пројектом Рума-Шабац-Лозница, који се већ реализује, Војводина ће се повезати са западним и северозападним делом Србије, односно, биће боље повезани важни регионални центри као што су Нови Сад, Рума, Шабац, Лозница.

Нови путеви, поред повећања безбедности, подижу и инвестициони потенцијал.

„Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ događaj Policijske uprave koji podiže svest učenika

Преузмите андроид апликацију.