Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад и Херцег Нови ојачали сарадњу

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се у Градској кући са председником Општине Херцег Нови Стеваном Катићем и његовим сарадницима са којима је разговарао о сарадњи два града и промоцији предстојећег 54. „Празника мимозе“.
Фото: Град Нови Сад

„Настављамо да градимо вишедеценијско блиско пријатељство Новосађана и Новљана. Наша сарадња је пример изврсних односа и разумевања, а јачаћемо везе и на пољу привреде, туризма и културе. Трудићемо се да, као бивша престоница културе Европе, нашим знањем и искуством пружамо пуну подршку приморским црногорским градовима на њиховом путу до титуле 2028. године. Посебно ме радује што ће програм „Дани Новог Сада“ бити део овогодишње манифестације „Празник мимозе“, 24. и 25. фебруара, где ће бити презентовани „Чалабрц фест“, изложба фотографија Новог Сада и концерт Звонка Богдана, као и „Мимоза Егзит“, рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Делегација Херцег Новог је упознала градоначелника са свим појединостима везаним за предстојеће издање манифестације, изразивши жељу да што више Новосађана и гостију из Србије дође на приморје у фебруару.

„Позивам Новосађане да присуствују „Празнику мимозе“, који ће уз веома богат културно-забавни програм трајати од 17. фебруара до 4. марта. Радује ме што наша два града дуго негују одличну сарадњу и што се то испољава кроз конкретне пројекте, а веома смо захвални Граду Новом Саду на несебичној подршци у вези са кандидатуром Будве, Тивта, Котора и Херцег Новог за Европску престоницу културе 2028. године“, истакао је председник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

После сусрета два градоначелника, уприличена је атрактивна улична промоција са мажореткињама у центру Новог Сада које су пролазницима делиле гранчице мимозе, а након промоција у Београду и Новом Саду, манифестација наставља промотивну турнеју у Бања Луци и у још неколико градова региона.

Radna mesta kojima posreduje NSZ između poslodavca i radnika, 12. januar

Преузмите андроид апликацију.