Почетна > Uncategorized
Uncategorized

Нови Сад гради вртиће, реконструише школе и бори се за нова радна места

Нови Сад је прошле седмице обележио једанаест година чланства у Европској мрежи здравих градова СЗО, организовао забавни програм за предстојећу ” Ледену Шуму”, затим наставио рад на реконструкцији школа, вртића и борби за инвестиције и нова радна места.
Фото: Војводина уживо

Управа за капитална АП Војводине расписала је јавну набавку, процењене вредности 25 милиона динара, за израду техничке документације за реконструкцију и доградњу комплекса Дома ученика средњих школа „Бранково коло“, у Улици епископа Висариона, и ОШ „Ђура Даничић“ у Душана Васиљева, али и за градњу новог вртића, на парцели између та два комплекса.

Фото: Војводина уживо

Одабрани пројектанти ће имати рок од око годину дана да израде пројекте парцелације и препарцелације, извођачки и онај за грађевинску дозволу, као и студије изводљивости, што значи да би комплетна документација требало да буде завршена крајем наредне или почетком 2025. године.

Санација штете на згради Музичке школе „Исидор Бајић”, настале током летњих олуја, коштаће готово 10,6 милиона динара, с ПДВ-ом (10.578.360). Рок за завршетак радова је 120 дана, а уговор је недавно закључен с новосадским фирмама „Енергy про”, „Лимекс градња” и „Mapod construction”.

Фото: Град Нови Сад

Градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић, огласио се ових дана на свом инстаграм профилу: „Састао сам се данас са представницима компаније Супер Веро, на челу са власником Николаосом Веропоулосом. Пре годину дана, ова грчка компанија отворила је у Новом Саду један од највећих хипермаркета у Србији на преко 10.000м2 продајног простора. Представили су ми њихове планове и визију за ширење пословања у нашем Граду. Боримо се за нове инвестиције, нова радна места и даљи развој Новог Сада”, истакао је Ђурић.

Град Нови Сад је током ове недеље обележио једанаест година чланства у Европској мрежи здравих градова Светске здравствене организације. Ради се о глобалном покрету Европске мреже СЗО која, од 1988. године, активно ангажује локалне самоуправе укључујући их у процес унапређења здравља становништва, кроз испуњавање задатих услова. Данас је овим концептом обухваћено више од 185 милиона људи у Европи, односно више од 1400 градова, међу њима и Нови Сад као једина локална самоуправа у Србији која је члан поменуте Мреже.

Влада Србије донела је решење о давању сагласности за отварање конзулата Републике Уганде у Србији, на челу са почасним конзулом са седиштем у Новом Саду, објавио је Службени гласник. Како је наведено, Министарство спољних послова обавестиће дипломатским путем Министарство иностраних послова Уганде о сагласности Владе Србије да се отвори конзулат Уганде у Србији. Решење је потписала премијерка Ана Брнабић.

„Женска иницијатива“, компанија „Алwаyс“ као и Пријатељи деце Србије удружили су снаге и донирали 100.000 хигијенских уложака девојчицама и девојкама из СОС Дечијих села Србије као и одређеним факултетима у Новом Саду и Београду у циљу борбе против менструалног сиромаштва, али и како би олакшали свим женама боравак у овим институцијама.

Влада Србије донела је решење о давању сагласности за отварање конзулата Републике Уганде у Србији, на челу са почасним конзулом са седиштем у Новом Саду, објавио је Службени гласник. Како је наведено, Министарство спољних послова обавестиће дипломатским путем Министарство иностраних послова Уганде о сагласности Владе Србије да се отвори конзулат Уганде у Србији. Решење је потписала премијерка Ана Брнабић.

„Женска иницијатива“, компанија „Always“ као и Пријатељи деце Србије удружили су снаге и донирали 100.000 хигијенских уложака девојчицама и девојкама из СОС Дечијих села Србије као и одређеним факултетима у Новом Саду и Београду у циљу борбе против менструалног сиромаштва, али и како би олакшали свим женама боравак у овим институцијама.

На Универзитету у Новом Саду је отворен позив за пријављивање пројеката Жан Моне (ЈеанМоннет) ЕРАЗМУС+ програма отворен и да је рок за пријаву према Европској комисији 1. фебруар 2024. године. Пријава пројеката на Универзитету у Новом Саду могућа је најкасније до 25. јануара 2024. године електронским путем.

Фото: Градске инфо

Такође су настављени радови на реконструкцији цевовода у затварачници аератора у Фабрици воде. Целокупну инвестицију финансира Град Нови Сад и од великог је значаја за будуће стабилније водоснабдевање. Ови радови подразумевају замену дотрајалих грађевинских и машинских делова система који су конструктивно најзахтевнији. ЈКП „Водовод и канализација“ редовно ради, како на изградњи и реконструкцији водоводне и канализационе мреже, тако и на одржавању постојећих објеката који су од кључног значаја за уредно водоснабдевање града.

Фото: ЈКП Водовод и канализација

Факултет техничких наука одржао је презентацију апликације „ФТН мСтудент“ коју су покренули студенти и она омогућава приступ најважнијим и ажурним информацијама везаним за студентски wеб сервис преко мобилног телефона.

Фото: НС уживо

Апликација „ФТН мСтудент“ пружа могућност да се највећи број активности у односу на сервисе које нуди ФТН заврши брзо и лако, употребом мобилног телефона. Одмах након пријављивања, студенти добијају сигуран, мобилни приступ најважнијим и најновијим информацијама о последњој оцени, испитним роковима, групама којима припадају, просечној оцени и стању на финансијској картици. Поред тога, једним кликом могуће је проверити распоред, статус наплате задужења, вести са факултета и друго.

У сусрет зимском распусту и празницима „Ледена шума“ вас позива да проведете забавни викенд у новосадском Дунавском парку јер нас у оквиру тематске „Недеље хероја“ на програму очекује мноштво разноврсних бесплатних садржаја који ће на најбољи начин употпунити породична дружења и викенд забаву за све генерације.

Сви музички и забавни програми манифестације су бесплатни за посетиоце али имају хуманитарни карактер јер ће се током целог одржавања овогодишње „Ледене шуме“, до 14. јануара прикупљати донације за Новосађанку Александру Освалд којој су средства потребна за лечење злоћудног тумора у иностранству.

 

 

 

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке