Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Нови Сад домаћин пројекта „Culture Up“

Други по реду догађај у оквиру пројекта „Culture Up“ одржан је у Новом Саду, од 6. до 10. маја, када се састала делегација коју чини 18 страних представника и пет представника локалних партнера.
Фото: НСЕПК2022

На састанку у Новом Саду чланови делегације су се фокусирали на мрежу културних станица и програм Европске престонице културе.

Током састанка у Новом Саду, учесници програма посетили су културне станице Свилара, Еђшег и Руменка, као и просторије Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“, где су се упознали са концептом мреже културних станица и стратешким циљевима Фондације.

У Туристичкој организацији Новог Сада презентовани су програмски лукови Сеобе и Будућност Европе.

Осим тога, делегација је посетила и Петроварадинску тврђаву, Атеље 61 и Музеј града Новог Сада, као и изложбе „Цртежи путују временом“ и „Отићи или остати“, а присуствовала је и отварању фестивала „Да ли верујете у бајке?“.

Фото: НСЕПК2022

Главни циљ пројекта „Culture Up“ је омогућавање размене знања и примера добре праксе у области развоја културе у јавном, приватном и цивилном сектору, у неурбаним и периферним срединама. Планирано је да се током пројекта одржи пет међународних састанака са радионицама.

Први догађај је одржан у Данској у Општини Ringkøbing-Skjern, од 11. до 15. октобра 2021. године. Трећи догађај ће бити одржан у Леувардену (Холандија) од 19 до 23. јуна. Четврти сусрет одвијаће се у градовима Темпере и Састамала (Финска), а пети у Голвеју (Ирска).

Plesni spektakl „Pub Street Battle“ održan u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.