Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад добио награду за креативну дестинацију

На јубиларном двадесетом „Месецу дизајна“ („Month of Design“) у Љубљани, Новом Саду је уручена престижна награда за креативну дестинацију – „BIG SEE TOURISM DESIGN AWARDS 2021″. Награду је, након презентације промотивног филма о Новом Саду, примио директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Kнежевић.
Фото: Градске инфо

Посебност ове награде огледа се у томе што је она додељена за прву годину након почетка пандемије Kоронавируса када су још увек у јеку биле бројне рестриктивне мере.

Нови Сад је у само претходних пет година поносни носилац две престижне европске титуле – Омладинске престонице Европе 2019 и Европске престонице културе 2022. Представници и институције културе, локалне привреде и бројни други чиниоци заслужни су за то што је наш град препознат као креативна дестинација.

Природне лепоте, културно-историјска наслеђа, догађаји, фестивали и манифестације препознатљив су симбол „Српске Атине“.

Туристичка организација Града Новог Сада је 2021. годину искористила да кроз бројне креативне пројекте ради на промоцији нашег града као туристичке дестинације. Kроз кампање на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм, ТОНС је држао будним домаћу, регионалну и инострану публику кроз преко 30 тематских различитих промотивних видео снимака, као и бројним блог причама и објављеним ПР текстовима у домаћим и регионалним медијима. По први пут Нови Сад је представљен и кроз кампању на туристичком порталу „Trip Advisor“.

Реализоване су и успешне кампање на телевизијама са националном и локалном фреквенцијом, као и каналима који се емитују путем кабловских оператера, а нису изостали ни рекламни садржаји на билбордима и „city light“ површинама у већим градовима наше земље.
Фото: Градске инфо

Ово је само део пројеката, сарадњи и промоција које су биле део активности ТОНС-а током протеклих година, а које су резултирале овим значајним признањем за креативност, а и представиле су и увертиру за веома успешну 2022. годину која је на измаку.

Награда „BIG SEE“ додељује се од 2018. године и покренута је као регионално признање за систематско истраживање и промоцију креативности и бизнис потенцијала Југоисточне Европе.

Данас она представља допринос јединствености и оригиналности креативних достигнућа из области архитектуре, ентеријера, туризма, производног, модног и дизајна дрвета. Неки од критеријума којим се дванаесточлани интернационални стручни жири водио приликом оцењивања су иновативност, интелигентан дизајн и оригиналност, културна и друштвена свест, естетика и емоција. Уз Нови Сад, у конкуренцији били су бугарски Пловдив, израелски Тел Авив и још преко 30 локација и дестинација.

Konkurs “Pupinova palata“ inspirisao na neke od najlepših fotografija Novog Sada (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.