Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад добија спратни паркинг за бицикле поред Научно-технолошког парка

„ЈКП Паркинг сервис“ расписао је тендер за изградњу новосадског спратног паркинга за бицикле. Пре годину дана је већ био расписан тендер, али уговор није склопљен јер се завршила буџетска година.
Фото: Unsplash/
Pawel Czerwinski

Спратни паркинг ће се градити уз Научно-технолошки парк, на адреси Фрушкогорска 9, пре Студенстког дома. У документацији до које је стигао наш портал, наводи се да је ова локација изабрана како би се испунили високи захтеви за капацитетом на што мањој површини услед великог броја запослених, посетилаца и студената.

Паркинг за бицикле биће од челичне надстрешнице са панелима који формирају вертикалну зелену површину са једне стране и крова од лима. У висину ће ићи до три и по метра и заузимаће површину од 12×4 метра. Испод надстрешнице је планиран спратни носач висине од 2,7 метара са капацитетом до 60 бицикала. Паркиралиште би се осветљавало ЛЕД расветом уз соларне панеле.

Фирма која победи на тендеру ће имати рок од 45 дана да достави идејно решење и пројекат за извођење радова, а потом 60 дана за градњу спратног паркинга од дана предаје одобрења за извођење радова. Процењена вредност радова је пет милиона динара без ПДВ-а.

„Đačko igralište“ postaje centar za razvoj vrhunskog sportskog stvaralaštva

Преузмите андроид апликацију.