Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Нови Сад добија још ватрогасаца

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за обуку 300 ватрогасаца за територију целе Србије од који је девет превиђено за Град Нови Сад.
Фото: Градске инфо

Конкурс је отворен наредних 15 дана, након чега ће бити урађена селекција кандидата кроз лекарске прегледе, психолошку селекцију, проверу базично-моторичког статуса и интервјуа. Приликом састављања ранг листе за пријем на обуку предност ће имати кандидати који имају дозволу “Ц” категорије у односу на дозволу “Б” категорије, а 10 одсто више бодова ће добити кандидати који поседују уверење о положеном испиту за припадника добровољне ватрогасне јединице.

За посао професионалног ватрогасца-спасиоца могу се пријавити држављани Србије, који имају бар годину дана пријављеног боравишта на територији јединице за коју се расписује конкурс, који имају од 19 до 30 година, завршену средњу школу и испуњавају друге опште услове који се траже за запослење у државној служби, односно у МУП-у.

Од свих насеља у Србији за које се траже нови ватрогасци, највише их је за Београд и то око тридесетак када се саберу појединачне потребе за јединице по градским општинама, а потом следи Нови Сад са девет места.

У општинама које се налазе у околини Новог Сада биће места за пријем у радни однос једног или два ватрогасца. Кандидати који прођу конкурс и после успешно прођу обуку имаће обавезу да најмање пет година раде у МУП-у као ватрогасци.

Precizne informacije o dolasku autobusa na NSmart aplikaciji

Преузмите андроид апликацију.