Почетна > Нови Сад
Нови Сад Урбани Нови Сад

Нови Сад богатији за још један мурал

Нови Сад је постао богатији за нови мурал који се налази у Косовској 18а. Посвећен човековој унутрашњој лепоти, мурал шаље поруку да треба да проналазимо инспирацију свуда око нас откривајући шта је то што нас свакодневно мотивише и покреће на промене.
Фото: dm drogerie markt

Кроз сарадњу са „street-art“ уметником Урошем Штрбојем, познатим под псеудонимом „Rosh Panonsky“, који је и до сада осликавајући зидове града улепшавао својим суграђанима стварност, дрогеријски ланац „dm“ позвао је људе да маштају, проналазе инспирацију у окружењу и буду своји. Са жељом да на јединствен начин обједини кампању посвећену инспирацији, „dm“ је уједно пружио подршку свим хероинама нашег друштва, као и локалним „street-art“ покретима.

„Година у којој смо се посветили активностима које славе уметност, женску снагу и унутрашњу лепоту, и оснажују све појединце да инспирацију пронађу у себи, добила је епилог у овогодишњој Европској престоници културе, граду познатом по јединственом идентитету и културној разноликости. У свим земљама у којима послујемо имали смо прилику да на овај начин подржимо и локалне уметнике који су, с друге стране, унели нове боје у наше окружење и подсетили нас да уметност проналазимо свуда и у свему што нас окружује“, истакла је Светлана Јовановић Митић, ресорна менаџерка маркетинга и комуникација у компанији „dm“ Србија и Северна Македонија.

Мурал у Новом Саду надовезује се на подршку „dm-а“ изложби „Феминистичка авангарда 70-их. Радови из ВЕРБУНД КОЛЕКЦИЈЕ, Беч“, одржаној у Музеју савремене уметности Војводине у оквиру програма „Хероине“ Нови Сад – Европска престоница културе 2022.

Негујући интеркултуралност и богатство различитости, Нови Сад је постао град који је међу првима ван Европске уније проглашен за Европску престоницу културе и место које вреди посетити.

Изложба је, поред уметничког значаја, имала циљ да афирмише еманципацију жена и пружи подршку у оснаживању уметница које инспиришу јединственом унутрашњом лепотом и снагом духа.

Postavljene cisterne sa pijaćom vodom u gradu na dve lokacije

Преузмите андроид апликацију.