Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад: Близу 7 милиона евра за нове и обновљене објекте основних школа

Нови Сад је град богате културе и историје који данас представља друго највеће градилиште у Србији и региону. Као такав, Град Нови Сад је уз помоћ Републике и Покрајине, издвојио значајна средства како би обновио постојеће објекте основних школа, али и изградио нове.
Фото: Град Нови Сад
Вредност пројеката од 2015. до 2022. године, износи 6.584.427 евра, а укупно је изграђено и дограђено чак 4.539 м².

У наставку текста издвојићемо неке од реконструисаних и обновљених објеката основних школа у Новом Саду:

Основна школа “Јован Јовановић Змај” у Новим Лединцима је почетком 2018. године добила нову фискултурну салу са трибинама. Грађена је по принципу енергетске ефикасности, која се загрева системом топлотних пумпи.

Основна школа “Вук Караџић” у Новом Саду је током 2019. године, добила 400 м² додатног простора, односно четири учионице, два тоалета и једну просторију за наставнике. Поред тога, издвојена су средства и за одржавање кухиње и трпезарије, за замену подне и зидне облоге, дотрајалих инсталација водовода и канализације у кухињи, столарију и за молерско-фарбарске радове. Док је у приземљу објекта ове школе адаптиран и простор за децу предшколског узраста, који ће бити на располагању Предшколској установи “Радосно детињство”.

Основна школа “Прва војвођанска бригада” у Новом Саду је током 2021. године, доградњом дела првог спрата, добила шест нових учионица, тоалет и једну припремну просторију.

Основна школа “Иван Гундулић” у Новом Саду је током ове године, доградњом фискултурне сале добила још 870 м², тако да ће њена укупна површина износи 2100 м².

Основна школа “Ђура Даничић” у Новом Саду, је надоградњом и реконструкцијом приземља, током 2019. године, добила простор који је намењен за продужени боравак деце.

Основна школа “Никола Тесла” у Новом Саду је током 2018. године, доградњом објекта и изградњом спортских терена добила осам нових учионица, шест нових кабинета, једну мултифункционалну просторију, кантину, два лифта за децу са посебним потребама, осам тоалета, разглас, видео надзор, терене за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, као и атлетску стазу са јамом за скок у даљ, терен за тенис и терен за бацање кугле.

Основна школа “Ђорђе Натошевић” је током 2019. године добила нове тоалете и замену дела спољне столарије.

Радови у току:

У Основној школи “Васа Стајић” су у току радови на доградњи спортске сале. Радови су почели крајем 2021. године, а до сада су постављене подне површине у просторима и у потпуности су завршени спољашњи радови.

Фото: Град Нови Сад

Лепа вест је да ће Град Нови Сад следеће године бити богатији за још једну основну школу.

Фото: Градске инфо

Ради се о објекту који ће имати близу 4.ооо квадрата, са приземљем и првим спратом. Планирана је изградња и фискултурне сале, а у новом објекту на Југовићевом насељу биће смештено око 600 ђака. Процењена вредност целокупног пројекта износи 999.900.000 динара.

Поред тога, важно је истаћи да су у току радови на изградњи предшколске установе у улици Мише Димитријевића.
Фото: твојградновисад.рс

Изградњом новог објекта предшколске установе, спратности П + 1, укупне површине 1.540 м², обезбеђују се додатна места за децу у објектима предшколских установа у насељу Грбавица и околини, где живи око 20.000 становника. У објекту предшколске установе боравиће 225 деце.

Трајање пројекта: 2022. – 2023. године, вредност радова: 2.744.334 евра.

Чињеница је да Град Нови Сад улаже велике напоре на развоју и унапређењу боравка деце како у основним, тако и у средњим школама и у вртићима.

Novosađani bogatiji za još jednu policijsku stanicu – Otvorena nova zgrada policijske ispostave Stari Grad (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.