Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад: Близу 34 милиона евра за нове и обновљене објекте средњих школа

Нови Сад је град богате културе и историје који данас представља друго највеће градилиште у Србији и региону. Као такав, Град Нови Сад је уз помоћ Покрајине, издвојио значајна средства како би обновио постојеће објекте средњих школа, али и изградио нове.
Фото: Градске инфо

Вредност пројеката од 2015.-2023. године износи 33.923.206 евра.

У наставку текста издвојићемо неке од изграђених, реконструисаних и обновљених објеката средњих школа у Новом Саду:
Фото: Град Нови Сад

Објекат Музичко-балетске школе “Исидор Бајић” у Новом Саду, свечано је отворен септембра 2021. године. Школа са концертном двораном, изграђен је на Лиману III, а финансирана је из буџета Града Новог Сада, а његова укупна површина износи 14.814,50 м2.

Концертна дворана располаже са 450 места, а друга, мања по величини са 200 места. Капацитет музичке школе 1500 ученика и 200 наставника, а балетске 600 ученика и 60 наставника.

Фото: Град Нови Сад
Радови на надоградњи гимназије “Исидора Секулић”, финансирани од стране Града Новог Сада и Покрајине завршени су почетком 2022. године.

Површина објекта износи 3.223 м2, док се на надограђеном спрату гимназије налази библиотека, пет нових учионица и специјализована застакљена учионица за припремну наставу за такмичења. Комплетно су замењени подови и столарија, а цела школа опремљена је најсавременијом технологијом. Данас се у свакој учионици налази бела и интерактивна табла, телевизор, лаптоп, док сваки од професора има свој таблет.

Радови су финансирани од стране Града Новог Сада и Покрајине.

У току:
Фото: Град Нови Сад

У Медицинској школи “7. април” у Новом Саду, одвијају се радови на градњи објекта који ће имати око 1850 квадрата. Завршетком радова школа ће добити 16 учионица и кабинета, намењени за практичну наставу.

Завршетком радова школа ће имати укупно 68 кабинета и учионица за 1650 ученика. Поред тога, иза школе се гради и фискултурна сала од 180 квадрата за вежбе моторике.

Фото: Град Нови Сад

Чињеница је да Град Нови Сад препознаје важност трајних улагања у образовање деце, јер то значи улагање у будућност.

Преузмите андроид апликацију.