Почетна > Свет
Свет

Нови револуционарни соларни панели прикупљају више енергије (ВИДЕО)

Компанија SmartFlower Solar из Бостона производи соларне панеле у облику сунцокрета који стварају више енергије од класичних панела.
Фото: PrtSc/YouTube/Tech Insider

Соларна конструкција је висока пет метара, а отвара се и затвара у зависности од кретања сунца. Годишње ствара око 5.000 kWh енергије, а ови системи прикупљају до 40 одсто више енергије у односу на стандардне соларне панеле.

Систем под називом Smartflower +Plus има своју батерију, тако да корисници могу да производе и чувају чисту, обновљиву енергију.
„Соларне компаније и монтажери ће сада моћи да понуде “најпаметније” и атрактивне системе за прикупљање и чување соларне енергије, који имају две осовине и могућност праћења сунца. Потреба за соларном енергијом и чувањем енергије је све већа, а лакоћа инсталације Smartflower +Plus ће унети велике промене у индустрију“, изјавио је Јим Гордон, директор компаније  SmartFlower Solar.

Батерије су функционалне и у екстремним температурама, од минус 40 до плус 60 степени, а нуде двоструко више искористиве енергије, 50 одсто су дуготрајније и 100 пута брже од типичних оловно-киселинских батерија.

Компанија Vodafone Spain је у марту ове године користила ове системе за остваривање свог циља, а то је кориштење 100 одсто обновљиве електричне енергије. Smartflower соларни панели се користе у седишту компаније у Мадриду.

До августа ове године је у САД-у постављено 350 Smartflower система у САД-у и 1.800 у Европи.

Solarni paneli deo nove energetske politike

 

Преузмите андроид апликацију.