Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Нови председник Челсија тражио од Тухела да игра са 12 фудбалера?

Председник Челсија Тод Боли тражио је од некадашњег менаџера лондонског клуба Томаса Тухела да игра са 12 фудбалера, преноси британски „Атлетик“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ian Walton

Челси је пре недељу дана уручио отказ Тухелу после пораза од загребачког Динама 1:0 у мечу првог кола Лиге шампиона. Уместо њега именован је досадашњи менаџер Брајтона Грејема Потера.

Британски медији наводе да су нови власници Челсија на челу са Болијем били незадовољни радом Тухела и да су само тражили разлог да му уруче отказ.

Боли је наводно приликом преговора са Марком Кукурељом, који је из Брајтона прешао у Челсију, разговарао са фудбалером о његовом менаџеру Потеру. Британски медији истичу да је то доказ да је Челси већ неко време скаутирао Потеров рад.

„Атлетик“ доноси причу да је Боли приликом презентације свог новог пројекта Тухелу, између осталог, предлагао и стил игре и формацију по којој би лондонски клуб требало да буде препознатљив.

Британски медији наводе да је Боли тражио да Челси игра у формацији 4-4-3, што је 11 фудбалера у пољу, а 12 укупно на терену.

„Сан“ истиче да се није радило о грешци, пошто је било очигледно да нови власници лондонског клуба нису били упознати са фудбалом.

Боли и његови сарадници су том приликом изгубили сваки вид ауторитета пред Тухелом. Извори блиски клубу су демантовали ову информацију, али се огласио бивши енглески репрезентативац Рио Фердинанд.

„Прича о формацији 4-4-3 је истинита. Власници Челсија су хтели превише да се мешају у посао менаџера, а знало се да Тухел то неће да поднесе. Смена Тухела је могла да се очекује“, рекао је Фердинанд.

Kasiljas odabrao pet najboljih golmana na svetu

Преузмите андроид апликацију.