Почетна > Бизнис
Бизнис

Нови пакет ЕУ санкција појачава већ постојеће против Русије

Европска комисија усвојила је данас предлог новог пакета мера за одржавање и јачање ефикасности шест пакета санкција које је ЕУ донела против Русије.
еу
Фото: Unsplash/carlbcampbell

У Комиисји објашњавају да овај пакет појашњава низ одредби за јачање правне сигурности за спровођење рестриктивних мера које су до сада уведене и да додатно усклађује санкције ЕУ са санкцијама савезника и партнера, посебно у Г7.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен оценила је да се ”брутални рат Русије против Украјине наставља несмањеном жестином” и да је циљ ЕУ да данашњим предлогом пооштри постојеће санкције против Кремља, да их учини ефикаснијим, али и продужи до јануара 2023. гдоине.

”Москва мора да настави да плаћа високу цену за своју агресију”, поручила је Лајен

Шеф дипломатрије ЕУ Жосеп Борељ оценио је да су ЕУ санкције против Русије тешке и да се наставља таргетирање ”оних блиских Путину и Кремљу”.

”Данашњи пакет одражава наш координисан приступ са међународним партнерима, укључујући Г7. Поред ових мера, предочићу Савету ЕУ и предлог да уврсти на списак санкционисаних више физичких и правних лица којима ће бити замрзнута имовина и ограничена могућност кретања”, закључио је Борељ.

Zaharova: Sekretarijat UN stao na stranu Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.