Почетна > Нови Сад

Нови Сад Фудбал

Нови голман Војводине: У Барселони су ме лагали

Војводина се ове сезоне значајно појачала, а једно од најзвучнијих имена јесте свакако голман Лазар Царевић, који је дошао из Барселоне Б.
Фото: Градске инфо

У дресу новосадског клуба провешће најмање три године, на колико је потписан уговор.

Царевић је у Барселони боравио од 2018, али је забележио свега 25 наступа, ниједан за први тим.

„Ето, тај податак најбоље говори какву су ми шансу дали. У просеку пет утакмица по сезони… Увиек сам радио највише, био пристојан према свима иако нису сви то заслужили. Нијесам им дао за право да кажу било шта лоше о мени, јер није у мени био проблем. Ја сам максимално радио и покушавао да се изборим за прилику да браним, али нисам је добио“, рекао је Царевић за “MozzartSport”.

Разлог томе видео је у другачијем приступу клуба према страним у односу на домаће фудбалере.

„Велика је разлика у односу који имају према домаћим и страним играчима и то је представљало проблем. Гурали су своје голмане, због чега сам се и разочарао. Верујем да бих могао да покажем да ми је место у Барселони само да су ми дали праву прилику, да браним макар десетак утакмица. Рекао сам то и њима, да сам имао шпански пасош била би друга прича“.

Није одустајао у намери да се наметне у каталонском гиганту и не замера што му није пружена прилика, али замера на неискреном приступу.

„Али, и са свим тим потешкоћама сам се задржао пет година, што није мала ствар. Био сам упоран, радио сам много више него осталих голмани да бих био у клубу, иако сам знао да ме неће ставити на гол јер воле да форсирају своје играче. Много пута сам причао са разним људима, спортским директорима, али ишло се из лажи у лаж. Обећају ми да ћу бранити, а онда опет будем на клупи. Могу да их разумем зашто су то радили и гурали своје голмане, само ми је криво што ми то нису рекли, него су ме држали две-три године не дајући ми да одем“, закључио је Царевић.

Млади црногорски голман је за наш портал по потпису за „стару даму“ рекао да је за долазак у Војводину пресудна била жеља клуба да га доведе.

„Сигуран сам да можемо много, ја сам овде дошао да би заједно направили велике ствари, на нама је да се спремимо, добро тренирамо и ако будемо слушали тренера резултати неће изостати. Циљ је да будемо конкуренти за титулу као и за пласман у Европу“, закључио је Царевић.

Vošino pojačanje iz Barselone: Carević 3 godine među stativama „stare dame“

Преузмите андроид апликацију.