Почетна > Бизнис
Бизнис

Нови авион стиже у флоту Ер Србије

Нови „ербас А 319“ стиже у флоту Ер Србије, саопштено је из националне авио компаније из које додају да ће тај нови десети по реду турбомлазни авион имати 144 специјано дизајнирана седишта која ће путницима пружити већи комфор.
Фото: Wikimedia Commons/Aeroprints.com

Долазак авиона у Београд се очекује крајем априла или почетком маја, а планирано је да уђе у саобраћај почетком главног дела летње сезоне, наводе у Ер Србији.

„Најновије појачање у флоти турбомлазних авиона Ер Србије, „ербас А319“, ознаке YU-APN, добио је визуелни идентитет српског националног авио-превозника у Монпељеу у Француској“, наводи се у саопштењу.

Како додају, током преуређења кабине, на чему ће се радити у Београду, у авион ће бити уграђена седишта „Рекаро 3520ДЕ“, дизајнирана тако да заузимају мање простора и путницима пружају већи комфор.

Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије подсетио је да Ербасови авиони представљају окосницу националне флоте и да им је изузетно драго што имају прилику да представе појачање пред сам пик летње сезоне.

„Додавањем тог авиона у флоту олакшано је даље ширење мреже линија најављених за ову годину, као и повећање фреквенција на постојећим. Бићемо у прилици да значајно унапредимо нашу оперативну ефикасност и повећамо капацитете како бисмо одговорили на потражњу, док ћемо реновирањем кабине путницима обезбедити већи комфор и удобност“, изјавио је Марек.

Авион има два мотора ИАЕ В2524-А5, дугачак је 33,84 метара, док му је распон крила 35,8 метара.

Највећа брзина крстарења је око 871 км/х, док је максимални долет са пуним капацитетом 6.940 километара.

Најновији авион биће десети „ербас А319“ у флоти Ер Србије, у оквиру које се налазе и по један „ербас“ А330 и А320, по један АТР 72-600 и АТР 72-500 и три авиона АТР 72-200.

Српска национална авио-компанија у јануару је започела велику обнову регионалне флоте, која ће бити финализована до краја године.

Velika Britanija uvela sankcije Dodiku i Cvijanoviću

Преузмите андроид апликацију.